În Shanghai a fost descoperită o nouă subvariantă Omicron

În Shanghai a fost descoperită o nouă subvariantă Omicron

Cazul, identificat în districtul financiar Pudong la 8 iulie, a fost asociat unei persoane sosite din străinătate, a indicat Zhao Dandan, director adjunct al comisiei de sănătate a oraşului. conform Reuters .

Oraşul Shanghai, situat în estul Chinei, a încheiat la începutul lunii iunie o perioadă de lockdown de aproximativ două luni, însă a continuat să impună restricţii dure, carantinând clădiri şi complexuri imediat după apariţia unor noi potenţiale lanţuri de transmisie.

"Oraşul nostru a continuat recent să raporteze mai multe cazuri pozitive (de COVID-19) transmise la nivel local, iar riscul de răspândire a epidemiei în societate rămâne foarte ridicat", a avertizat directorul adjunct al Comisiei Municipale de Sănătate din Shanghai.

El a afirmat că locuitorii din mai multe cartiere importante din Shanghai vor fi supuşi la două runde de testare pentru COVID-19 în perioada 12-14 iulie în încercarea de a ţine sub control potenţialele noi focare.

Varianta Omicron BA.5, care se află la baza unui nou val de cazuri de infectare cu COVID-19 în alte ţări, a fost descoperită pentru prima dată în China la 13 mai, la un pacient de sex masculin în vârstă de 37 de ani care zburase la Shanghai din Uganda, conform Centrului chinez pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

S-a demonstrat că varianta BA.5 prezintă o rată accelerată de transmitere şi o capacitate îmbunătăţită de evadare imunitară, a declarat Yuan Zhengan, membru al grupului consultativ de experţi pentru prevenirea COVID-19 în Shanghai. Dar vaccinarea este în continuare eficientă pentru prevenirea cazurilor grave de îmbolnăvire sau de deces ca urmare a infectării cu varianta BA.5, a adăugat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu