În 'stare de urgenţă' - româncele ''Miss'' fac voluntariat şi lobby pentru sprijinirea corpului medical

În 'stare de urgenţă' - româncele ''Miss'' fac voluntariat şi lobby pentru sprijinirea corpului medical

Participă la acţiuni de voluntariat, fac campanii de ajutorare a luptei împotriva noului coronavirus şi strâng fonduri pentru spitale, se implică pentru sprijinirea corpului medical, dar şi pentru donaţii de medicamente şi echipamente. Sunt câştigătoare ale unor importante concursuri de frumuseţe, iar acum încearcă să îşi ajute semenii.

*** Anna Michela Ciornea - Miss Intercontinental România 2019 se pregăteşte să devină medic. Susţine campanii care se ocupă cu strângerea de fonduri şi donează, la rândul său, pentru achiziţionarea materialelor necesare în spitale.

"Ştiu că sistemul este deficitar şi orice mic ajutor contează", a declarat, pentru AGERPRES, Anna Michela Ciornea. "În perioada aceasta încerc să mă concentrez pe învăţat, fiind în ultimul an la Facultatea de Medicină şi nerăbdătoare să susţin examenul de licenţă şi pe cel de rezidenţiat. În situaţia în care voi fi convocată, alături de colegii mei, voi merge cu siguranţă să ajut personalul medical din spitale", spune Miss Intercontinental România 2019.

Ea îi îndeamnă pe români să rămână acasă în această perioadă şi să respecte sfaturile autorităţilor.

"Vă rog să rămâneţi acasă! Este cel mai simplu şi totuşi cel mai important lucru pe care îl putem face în această perioadă. Deşi ne aflăm cu toţii într-o situaţie dificilă, sunt convinsă că vom putea trece peste dacă urmăm sfaturile autorităţilor şi ale personalului medical care se confruntă în mod direct cu acest virus. Vă rog, de asemenea, să încercaţi să donaţi orice sumă posibilă pentru aparatură şi materialele absolut necesare în această luptă", a subliniat tânăra.

*** Bianca Păduraru a câştigat în 2013 concursul Miss Globe România, iar în 2018 - competiţia internaţională Miss Tourism Global.

"Este foarte importantă răspunderea civică. Este important să avem grijă şi de cei de lângă noi. Dacă vom rămâne uniţi şi vom sta în casă, atunci, automat, lucrurile se vor termina mult mai rapid şi vom reveni la viaţa noastră de dinainte. Sper să învăţăm ceva din toată această experienţă, care nu este tocmai plăcută. Sper să ne apropie mult mai mult şi să fim mult mai buni unii cu alţii. Această perioadă cred că ne-a demonstrat că toţi suntem egali", a declarat Bianca Păduraru pentru AGERPRES.

Sursa foto: Bianca Paduraru / Facebook



Tânăra subliniază că, în această perioadă de "stare de urgenţă", trebuie "să încercăm să îi ajutăm pe toţi cei care au nevoie". "Sunt foarte mulţi cei care au rămas fără serviciu în această perioadă, serviciu de care depindeau în foarte mare măsură, pentru că nu toţi au avut bani puşi deoparte. Trebuie să încercăm să îi ajutăm", spune ea.

Bianca îşi propune să pună bazele unei "academii pentru copii". "Cred că această perioadă m-a ajutat cumva să mă documentez mai mult, să mai îmbunătăţesc anumite idei. Pe cât posibil încerc să ajut oamenii şi copiii cu nişte gânduri bune. Încercăm să le transmitem că totul va fi bine, fiindcă asta este cel mai important în această perioadă, să fim liniştiţi din punct de vedere psihic, pentru că statul în casă foarte mult timp nu ne ajută. Noi trebuie să ajutăm oamenii să rămână puternici, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic", a afirmat tânăra.

*** A reprezentat România la "Miss International 2018", care a avut loc la Tokyo, în Japonia, după ce a câştigat titlul de Miss International România 2018. Este din Arad, unul dintre judeţele în care s-a trecut deja de pragul de 500 de cazuri confirmate de COVID-19, şi se numeşte Bianca Tirsin. Împreună cu echipa care o ajută când participă la concursurile de frumuseţe, ea colaborează şi sprijină acţiunile organizaţiei "Cetatea voluntarilor" din Arad.

"Momentan, fiind autoizolată la domiciliu în Bucureşti, nu pot să fiu aproape de ei, aşa că îi ajut prin intermediul online-ului", a povestit ea pentru AGERPRES. Ajută la strângerea de fonduri pentru locuitorii Aradului care au nevoie de ajutor.

Sursa foto: Ardelean Cristi / Facebook



"Vă încurajez cu drag să staţi acasă, să aveţi grijă de cei vârstnici, de copii, de toţi cei care trec prin această perioadă foarte dificilă. Dar, dacă gândim pozitiv, eu cred cu toată tăria că vom trece peste această perioadă. Trebuie doar să avem grijă de noi, să ne protejăm şi să stăm cât mai mult în casă" - este mesajul tinerei, care în această perioadă se pregăteşte şi pentru următorul concurs naţional de frumuseţe.

*** Marius Seceleanu de la Romanian InfoFashion Festival, organizator de concursuri de frumuseţe din România, subliniază că foarte multe reprezentante ale competiţiilor de profil sunt implicate în activităţi de sprijinire şi de promovare a măsurilor de prevenire a epidemiei de coronavirus.

"Toate fetele fac lobby. Pe reţelele de socializare, fiecare are câte un domeniu. Inclusiv la nivel mondial se întâmplă lucrul acesta, adică câştigătoarele de concursuri mondiale şi nu numai fac lobby în ţările lor pentru sprijinirea corpului medical, pentru donaţii de medicamente şi echipamente", a declarat Marius Seceleanu pentru AGERPRES.

Foto: (c) VLAD STAVRICA / AGERPRES FOTO


El a menţionat că unele fete merg în spitale, unde fac practică, sau ajută fundaţiilor caritabile.

"Miss Intercontinental România este studentă la Medicină, în anul VI, şi are preocupări specifice şi în afara facultăţii. Ea îşi doreşte să continue la pediatrie, face foarte mult voluntariat pentru spitalele de copii şi pentru genul acesta de activităţi. (...) În viaţa privată, fiecare are o altă ocupaţie. Unele sunt studente, altele lucrează, iar altele sunt eleve în clasa a XII-a, se pregătesc pentru Bac", a arătat Seceleanu. AGERPRES/(A, AS - autor: Petronius Craiu, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)

Sursa foto deschidere: Michela Ciornea / Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...