În Țările de Jos, parlamentarii vor să interzică TikTokul pe telefoanele de serviciu ale funcționarilor publici

În Țările de Jos, parlamentarii vor să interzică TikTokul pe telefoanele de serviciu ale funcționarilor publici

Potrivit Netherlands Broadcasting Corporation, principalele preocupări sunt protecția datelor și accesul la informații al unei companii chineze.

Foto: Shutterstock

Angajații guvernamentali din Țările de Jos nu ar trebui să aibă aplicația TikTok pe telefoanele lor. Această opinie este împărtășită de majoritatea membrilor parlamentului național, a informat miercuri Netherlands Broadcasting Corporation .

Potrivit acesteia, toate cele patru partide din guvernul de coaliție sunt în favoarea interdicției. Principala preocupare este legată de protecția datelor și accesul la informații al companiei chineze care dezvoltă aplicația. Per total, interdicția poate afecta 140 de mii de oameni care lucrează în guvern.

Hind Dekker-Abdulaziz, membru al partidului Democrat 66, a spus că problema este legată de „riscuri potențial grave de securitate”. „Hai să fim în siguranță și să interzicem TikTok de pe telefoanele de serviciu ale angajaților guvernamentali”, a spus ea.

Anterior, aplicația a fost interzisă pe telefoanele angajaților guvernamentali din Statele Unite. „Nu poți fi naiv, ar trebui să urmăm exemplul guvernului american”, a spus Evert-Jan Slotweg, membru al partidului Apelul Creștin Democrat. Reprezentanții partidului Uniunea Creștină sunt în favoarea interzicerii totale a aplicației.

Alexandra van Hoefelen, secretar de stat la Biroul Regal de Interne, a spus că înțelege preocupările parlamentarilor, dar nu vrea „să urmeze pur și simplu exemplul SUA”. Potrivit acesteia, guvernul va studia problema și va lua o decizie în câteva săptămâni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...