În Texas a avut loc prima execuție din 2017 din SUA

În Texas a avut loc prima execuție din 2017 din SUA

Un deținut condamnat la pedeapsa cu moartea a fost executat miercuri prin injecție letală în statul Texas. A fost prima execuție pe 2017 din SUA, având loc pe fondul unei aprinse controverse privind substanțele folosite pentru execuții, relatează AFP.

Sursa foto: U.S.. Courtesy Texas Department of Criminal Justice/ via REUTERS

Christopher Wilkins a fost găsit vinovat de un dublu asasinat comis în 2005 pe fondul unei dispute pornite la cumpărarea unei doze de cocaină de 20 de dolari. Bărbatul de 48 de ani a fost declarat mort la ora 18:29 (00:29 GMT, joi), în închisoarea din Huntsville, a precizat un purtător de cuvânt al penitenciarului.

Texasul este statul cu cele mai multe execuții din SUA, deși anul trecut a fost depășit de Georgia, în contextul unei tendințe generale de scădere a numărului de execuții (20 în 2016). De la reintroducerea pedepsei capitale în SUA, în 1976, în Texas au fost executați în total 539 de condamnați.

Statul din sudul SUA a înregistrat, și la fel și alte state, o penurie a substanțelor folosite la injecțiile letale, din cauză că firmele farmaceutice, în cea mai mare parte europene, au refuzat aprovizionarea. Săptămâna trecută autoritățile texane au depus o plângere în justiție împotriva FDA, Agenția federală pentru alimente și medicamente, reproșându-i confiscarea de produse letale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...