În Ucraina, o treime din fabricile de zahăr vor înceta să funcţioneze din cauza preţului ridicat la gaz

În Ucraina, o treime din fabricile de zahăr vor înceta să funcţioneze din cauza preţului ridicat la gaz

„Preţul gazelor oferit întreprinderilor este de aşa natură încât nu este posibilă pornirea imediată a fabricii, deoarece fiecare kilogram de zahăr produs cu acest gaz nu aduce decât pierderi. Acesta a fost motivul pentru care alte 10 fabrici nu vor funcţiona anul acesta, adică îşi vor continua activitatea doar 22 de fabrici de zahăr în toată Ucraina”, a explicat asociaţia într-un comunicat postat pe site-ul său.

Ukrsakhar, folosind exemplul Uzinei de zahăr Gnidovsky, arată că, la un preţ al gazului de peste 2.000 de dolari, producţia de zahăr devine neprofitabilă. „Dacă fabrica de zahăr Gnidovsky a lucrat doar cu gaz, atunci ar trebui să dăm în fiecare zi cel puţin 400 de tone de zahăr numai pentru gaz, în timp ce uzina va produce 600-700 de tone pe zi”, citează organizaţia, Alexander Nikishin, director adjunct al fabricii de zahăr Gnidovsky. Între timp, după cum a subliniat reprezentantul fabricii, întreprinderea trebuie să plătească în continuare fermele pentru sfecla de zahăr livrată, să plătească salariile şi alte servicii.

Potrivit datelor Bursei de la Londra, marţi preţul gazului în Europa a depăşit 2.600 de dolari la 1.000 de metri cubi. Anterior, Gazprom nu excludea ca preţurile gazelor în Europa în timpul iernii să poată creşte la preţul record de 4.000 de dolari la 1.000 de metri cubi.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean