În ultima zi a vizitei în Cuba, Obama se va adresa poporului cubanez și va urmări un meci de baseball

În ultima zi a vizitei în Cuba, Obama se va adresa poporului cubanez și va urmări un meci de baseball

Președintele SUA Barack Obama va rosti marți un discurs la Marele Teatru din Havana, după care se va întâlni cu disidenți cubanezi și va urmări un meci de baseball alături de președintele Cubei, Raul Castro, încheindu-și astfel vizita istorică în Cuba, notează Reuters.

La o zi după ce a criticat situația drepturilor omului în Cuba, liderul de la Casa Albă se va adresa poporului cubanez printr-un discurs găzduit de Marele Teatru din capitala insulei caraibiene, care va fi transmis în direct de media de stat cubaneze în întreaga țară.

Barack Obama, al cărui mandat la Casa Albă se încheie în ianuarie anul viitor, se va întâlni cu reprezentanți ai societății civile la ambasada SUA la Havana pentru a întări mesajul potrivit căruia lipsa de progrese în domeniul drepturilor omului în Cuba va afecta ridicarea embargoului impus insulei de către Washington.

Administrația prezidențială a SUA nu a dat publicității o listă cu disidenții cu care liderul american intenționează să se întâlnească.

Întâlnirea lui Barack Obama cu disidenții cubanezi evidențiază tensiunile dintre foștii inamici din timpul Războiului Rece, în pofida apropierii începute de Washington și Havana în 2014, care a culminat cu sosirea, duminică, a Air Force One pe teritoriul cubanez.

Ultimul punct pe agenda vizitei președintelui american va fi urmărirea, alături de liderul cubanez Raul Castro, a unui meci de baseball între Tampa Bay Rays și echipa națională a Cubei.

De la Havana, președintele SUA va pleca pentru o vizită de două zile în Argentina.

AGERPRES/(AS — autor: Tudor Martalogu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 „A fost un semn de respect pentru munca mea” / Româncă din Italia, proprietara unui bar, impresionată de gestul a trei tineri: au intrat noaptea și au b…