În vizită în China, preşedintele Germaniei îi atenţionează pe oamenii de afaceri în legătură cu riscul supravegherii

În vizită în China, preşedintele Germaniei îi atenţionează pe oamenii de afaceri în legătură cu riscul supravegherii

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a ridicat joi întrebări sensibile despre noile tehnologii şi supravegherea în a doua zi a vizitei sale de stat în China, relatează dpa.

"Ne face inteligenţa artificială viaţa mai bună şi mai confortabilă sau ne face să fim superfluu?", a spus Steinmeier la un eveniment intitulat ''Academia de Robotică'' din oraşul chinez Foshan.

Steinmeier a discutat de asemenea implicaţiile tehnologice ale maşinilor fără şofer, întrebând dacă nu cumva "cantităţile uriaşe de date adunate în acest proces" nu duc la intensificarea supravegherii.

Vizita de şase zile în China este cea mai lungă vizită efectuată de Steinmeier de când şi-a preluat funcţia de preşedinte în martie 2017. Şi vine după vizita cancelarului Angela Merkel în mai 2018 şi vizita ministrului de externe Heiko Mass luna trecută.

Steinmeier urmează să aibă discuţii cu oameni de afaceri germani şi chinezi, precum şi cu intelectuali. Vizita va cuprinde opriri la Guangzhou, Chengdu şi în cele din urmă la Beijing, unde luni se va întâlni cu preşedintele chinez Xi Jinping. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...