Încă de la opt ani, băieții britanici câștigă mai mult decât fetele (banca Halifax)

Diferența de venituri între bărbați și femei începe în Marea Britanie încă de la opt ani, băieții primind cu 12% mai mulți bani de buzunar decât fetele, arată un studiu al băncii Halifax difuzat vineri și preluat de AFP. În medie, copiii între opt și 15 ani primesc 6,55 lire sterline (circa 8,5 euro) pe săptămână, nivel record pentru Marea Britanie în ultimii nouă ani, subliniază studiul realizat anual de Halifax asupra banilor de buzunar.

Băieții primesc ceva mai mulți bani — 6,93 de lire (9 euro), față de 6,16 lire (8 euro) fetele. În pofida acestui fapt, mai ales băieții consideră că ar trebui să primească mai mulți bani de buzunare (44%, față de 39% în cazul fetelor). Fără nicio surpriză, micii londonezi se bucură de cea mai mare sumă de bani: 8,21 lire (10 euro), orașul având un nivel ridicat al costului vieții.

Studiul băncii își arată satisfacția față de faptul că toți mai mulți copii își economisesc parțial sau total banii — patru copii din cinci, fără diferență între sexe. Cei mai economi sunt cei de zece ani, în timp ce cei mai cheltuitori se arată cei de 13 ani. "Banii de buzunar sunt un instrument fantastic pentru a-i învăța pe copii valoarea banilor de la cea mai fragedă vârstă. A-i învăța pe copii să economisească îi poate ajuta să își facă un obicei care le va fi folositor când vor fi adulți, așa încât este încurajator să vedem că patru copii din cinci o fac", apreciază Halifax.

Studiul a fost realizat pe 1.202 copii cu vârste cuprinse între opt și 15 ani și pe 575 de părinți.

Diferența de salariu între bărbați și femei în Marea Britanie este de 9,4% pentru salariații cu normă întreagă și de 19,2% pentru ansamblul salariaților, conform Oficiului Național de Statistică, menționat de AFP.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

2 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

3 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Poluare masivă în București miercuri dimineață / Ard fecalele de la o fostă fermă de porci dintre Periș și Ostra…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde