Încă două cadavre descoperite după prăbuşirea gheţarului în Alpi: bilanţul  creşte la nouă morţi; „Mai sunt de găsit trei dipăruţi”

Încă două cadavre descoperite după prăbuşirea gheţarului în Alpi: bilanţul  creşte la nouă morţi; „Mai sunt de găsit trei dipăruţi”

„Sunt nouă victime confirmae”, anunţă într-o confernţă de presă preşedintele provinciei autonome Trento (nord) Maurizio Fugatti.

”Căutările au permis identificarea altor două corpuri, transportate în vale”, confirmă într-un mesaj postat pe Twitter preşedintele regiunii Veneţia Luca Zaia.

”Mai sunt de găsit trei dipăruţi”, adaugă el.

”Facem tot ceea ce putem pentru a găsi persoane căutate de familiile lor. Căutările contnuă cu drone, care şi-au demonstrat importanţa”, subliniază Maurizio Fugatti.

Acest nou bilanţ este anunţat în contextul în care unele familii acuză autorităţile de faptul că au permis accesul la gheţar, în pofida unor condiţii de ascensiune în mod evdent periculoase.

Potrivit unor martori, drumeţi şi ghizi au alertat în ultimele săptămâni cu privire la faptul că gheţarul este periculos - fragilizat de încăzirea globală şi de temperaturi-record înregistrate anul acesta în Italia.

Pe Vârful Marmolada s-au înregistrat 10°C cu o zi înainte de tragedie.

Parchetul din Trento a deschis oanchetă în vederea stabilirii cauzelor acestei tragedii, provocată de desprinderea unui serac, care a antrenat o avalanşă de ghjaţă şi roci, care au luat mai multe corzi de ascensiune pe gheţar, cel mai înalt vârf în Munţii Dolomoţi, de peste 3.300 de metri.

Potrivit unui raport întocmit de către Grupul Interguvernamental de Experţi în Evoluţia Clinei (GIEC) şi publicat la 1 martie, topirea gheţarilor şi zăpezilor este una dintre cele zece ameninţri majore cauzate de modificările climatice, care perturbă ecosisteme şi ameninţă anumite infrastructuri.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

4 VIDEO Imagini virale cu un BMW, la Pitești

5 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!