Încă o arestare la ruși, semn că lucrurile cam scapă de sub control...

Încă o arestare la ruși, semn că lucrurile cam scapă de sub control...

Reprezentantul armatei separatiste, Eduard Basurin, a fost arestat de Serviciul Federal de Securitate, pentru că ar fi dezvăluit planurile Rusiei de a folosi arme chimice în Mariupol, spun serviciile de informații ucrainene, potrivit The Kyiv Independent și Nexta.

Eduard BasurinFoto: WillWest News / Profimedia Images

Eduard Basurin, purtător de cuvânt militar pentru Republica Populară Donețk, ar fi fost dus într-o direcție necunoscută de către ofițerii FSB.

Pe 11 aprilie, agenția de știri de stat rusă Ria relata luni că Eduard Basurin, reprezentant al Miliției Populare (NM) a Republicii Populare Donețk, nu vede niciun rost să ia cu asalt fortificațiile subterane ale uzinei Azovstal din Mariupol, care era controlată de ucraineni și folosită ca adăpost, și că trebuie folosite substanțele chimice.

Liderul separatiștilor pro-ruși din Donețk a declara că forțele sale au cucerit complet zona portuară a orașului strategic Mariupol, din sud-estul Ucrainei, care este asediat de mai bine de o lună.

Ulterior, regimentul Azov, precum și alte autorități ucrainene au acuzat Rusia că a folosit o substanță otrăvitoare împotriva trupelor și civililor din Mariupol.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...