Încă o arestare la ruși, semn că lucrurile cam scapă de sub control...

Încă o arestare la ruși, semn că lucrurile cam scapă de sub control...

Reprezentantul armatei separatiste, Eduard Basurin, a fost arestat de Serviciul Federal de Securitate, pentru că ar fi dezvăluit planurile Rusiei de a folosi arme chimice în Mariupol, spun serviciile de informații ucrainene, potrivit The Kyiv Independent și Nexta.

Eduard BasurinFoto: WillWest News / Profimedia Images

Eduard Basurin, purtător de cuvânt militar pentru Republica Populară Donețk, ar fi fost dus într-o direcție necunoscută de către ofițerii FSB.

Pe 11 aprilie, agenția de știri de stat rusă Ria relata luni că Eduard Basurin, reprezentant al Miliției Populare (NM) a Republicii Populare Donețk, nu vede niciun rost să ia cu asalt fortificațiile subterane ale uzinei Azovstal din Mariupol, care era controlată de ucraineni și folosită ca adăpost, și că trebuie folosite substanțele chimice.

Liderul separatiștilor pro-ruși din Donețk a declara că forțele sale au cucerit complet zona portuară a orașului strategic Mariupol, din sud-estul Ucrainei, care este asediat de mai bine de o lună.

Ulterior, regimentul Azov, precum și alte autorități ucrainene au acuzat Rusia că a folosit o substanță otrăvitoare împotriva trupelor și civililor din Mariupol.


Citește și:

populare
astăzi

1 Justiția din Ro a deraiat total? O nouă achitare cu cântec la Curtea Supremă

2 „A venit vremea ca Europa să intre în panică”

3 VIDEO Rareș Bogdan / Mi-e plin telefonul de mesaje. Mă întreabă toți ce e cu ea

4 Răsturnare de situație! Bianca Drăgușanu: „Am fost strict imaginea acestei societăți. Nu am avut nicio implicare în desfășurarea activității acesteia”

5 „Banca ciudaților” din Parlamentul European...