Încă o BOMBĂ! Procurorii au cerut CONDAMNAREA Antenei 3 pentru complicitate la șantaj în procesul Antena vs RCS&RDS!

Încă o BOMBĂ! Procurorii au cerut CONDAMNAREA Antenei 3 pentru complicitate la șantaj în procesul Antena vs RCS&RDS!

Încă o bombă! Procurorii au cerut vineri condamnarea Antenei 3 pentru complicitate la șantaj în procesul Antena vs RCS&RDS! Amănuntul este dezvăluit de jurnalistul Ionel Stoica pe contul său de Facebook.

„Procurorul DNA din procesul de șantaj Antena vs RCS&RDS, în fața Curții Supreme: „Solicităm să dispuneți condamnarea Antena 3 SA la o pedeapsă cu amenda penală și să aveți în vedere conduita inculpatei pe durata procesului penal, când a publicat înregistrări din dosar care constituie probe, a făcut emisiuni în care a acuzat abuzuri ale Ministerului Public. Va rog să-i obligați să difuzeze hotărârea de condamnare”.
Antena 3 este acuzată de complicitate la infracțiunea de șantaj și a fost achitată la Curtea de Apel București.”, a dezvăluit Ionel Stoica.

Procurorii au cerut o condamnare între 7 și 12 ani de închisoare pentru Dan Voiculescu și o pedeapsă cu executare pentru fie-sa!

Un procuror de la DNA a cerut vineri judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pedepse mai mari pentru fostul director al Antena TV Group Sorin Alexandrescu, dar si pentru Dan si Camelia Voiculescu in dosarul privind santajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, transmite Agerpres.

La ultimul termen al procesului, desfasurat vineri, reprezentantul DNA a solicitat in sala de judecata ca Sorin Alexandrescu sa primeasca o pedeapsa cu executare orientata spre maxim, respectiv 9 ani si 4 luni. "La aplicarea pedepsei acestui inculpat, sa aveti in vedere numarul mare de acte materiale, faptul ca santajul a fost facut prin institutii de presa si conduita acestuia, care a negat constant savarsirea faptelor", le-a spus procurorul judecatorilor.

In ceea ce il priveste pe omul de afaceri Dan Voiculescu, procurorul a cerut condamnarea acestuia la o pedeapsa intre 7 si 12 ani inchisoare, mai mare fata de cei 2 ani primiti la fond.

Reprezentantul DNA a mai solicitat condamnarea Cameliei Voiculescu la o pedeapsa cu executare, aratand ca nu se justifica decizia instantei de fond, care i-a aplicat doi ani cu suspendare. "Va rog sa indepartati circumstante atenuante retinute de instanta de fond, avand in vedere ca inculpata a incercat sa influenteze aflarea adevarului, prin contactarea unei martore", a explicat procurorul.

Acesta a mai cerut majorarea amenzii primite de SC Antena TV Group, de la 350.000 lei la 500.000 lei, dar si condamnarea lui George Daniel Matiescu, imputernicit al Intact Publishing, si Serban Pop, fost presedinte al ANAF, la pedepse cu executare.

De cealalta parte, avocatul companiei RCS&RDS a declarat ca nu isi doreste ca inculpatii din acest dosar sa ajunga la inchisoare, dar "vrea sa se faca dreptate".

Pe 12 mai 2016, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe omul de afaceri Dan Voiculescu la doi ani de inchisoare cu executare, iar Sorin Alexandrescu, fost director general Antena TV Group, a fost condamnat la trei ani si sase luni inchisoare cu executare, pentru santaj in forma continuata.

Camelia Voiculescu, asociat si administrator al societatilor Antena TV Group, Antena 3 si Intact Production, a primit doi ani cu suspendare, pentru complicitate la santaj in forma continuata.

Decizia a fost atacata atat de inculpati, cat si de DNA.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

3 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

4 Foarte interesante amănunte!

5 O „dihanie” HIMARS a spulberat baza grupării teroriste „Wagner” din regiunea Luhansk