Încă o minciună?/Cadavrul lui Navalnîi nu se află la morga indicată de autoritățile ruse

Încă o minciună?/Cadavrul lui Navalnîi nu se află la morga indicată de autoritățile ruse

Echipa regretatului opozant rus Alexeï Navalny a afirmat sâmbătă că trupul acestuia nu se află la morga din orașul arctic Salekhard, unde autoritățile penitenciare au trimis-o pe mama sa, potrivit AFP.

„Avocatul lui Alexei și mama sa au ajuns la morga din Salekhard. Aceasta era închisă, deși colonia (penitenciară) dăduse asigurări că funcționa și că trupul lui Navalnîi se afla acolo. Avocatul a sunat la numărul de telefon de pe ușă. I s-a spus că este a șaptea persoană care sună astăzi și că trupul lui Alexei nu se află la morgă”, a declarat Kira Iarmich, purtătoarea de cuvânt a opoziției, pe X (fostul Twitter).

Purtătorul de cuvânt al lui Alexei Navalnîi a anunțat anterior pe Telegram că echipa opozantului rus a obținut confirmarea oficială despre moartea lui.

„Alexei Navalnîi a fost asasinat”, a scris echipa opozantului pe contul de Telegram. Decesul a avut loc pe 16 februarie, la ora locală 14:17, potrivit notificării oficiale transmise mamei lui Navalnîi.

Un angajat al coloniei a declarat că trupul lui Navalnîi se afla în Salekhard.

„Acesta a fost luat de către anchetatorii ruși. Acum, aceștia efectuează „cercetări” cu el. Cerem ca corpul neînsuflețit al lui Alexei Navalnîi să fie predat imediat familiei sale”, s emaia ratî în postare.

Ludmila Navalnaia, mama liderului opoziției ruse, a mers sâmbătă dimineață la colonia penitenciară unde acesta a murit, însoțită de avocatul celui mai mare adversar al lui Putin, a relatat sâmbătă ziarul rus Novaia Gazeta, citat de Reuters.

Politicianul rus de opoziție Alexei Navalnîi, cel care a dezvăluit corupția uriașă din jurul lui Vladimir Putin și un critic dur al Kremlinului, a murit în închisoare, a anunțat vineri penitenciarul în care acesta era încarcerat, conform Reuters.

În decembrie, Navalnîi - în vârstă de 47 de ani - fusese transferat în colonia penală „Lupul Polar”, considerată una dintre cele mai dure din Rusia, majoritatea deținuților de acolo fiind condamnați pentru omor sau infracțiuni deosebit de grave.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat