Încă o PORCĂRIE POPULISTĂ a Penalului AJUNGE la DNA! VIDEO

Încă o PORCĂRIE POPULISTĂ a Penalului AJUNGE la DNA! VIDEO

Încă o porcărie populistă a Penalului ajunge pe masa procurorilor anticorupție! După cea cu inaugurarea autostrăzii surpate din Sibiu. Acolo a fost în colaborare cu pesedistul Ioan Rus, acum este cu penelistul Eugen Nicolăescu. DNA a preluat dosarul vaccinului toxic, produs în anul 2014 de Institutul Cantacuzino. Procurorii de la Parchetul General au stabilit că pagubele în dosarul vaccinului antigripal se ridică la 2 milioane de euro. 

În anul 2014, România s-a confruntat cu o criză a vaccinului antigripal. 400.000 de doze de vaccin antigripal au fost retrase de pe piaţă, rezultatele testelor indicând o concentraţie foarte mare de endotoxine, care ar putea să producă la administrare reacţii adverse, precum febra sau şoc anafilactic. Agenția Medicamentului a fost instituția care a descoperit endotoxina din vaccinul anti-gripal, oprindu-l de la administrare. Dosarul s-a aflat până acum la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

„Eu am prima fiolă. Înțeleg că până la 15 decembrie vor fi gata 200.000 și după aceea încă 200.000”, anunța triumfalist Penalul la începutul lunii decembrie 2013.

Prima fiolă a rămas la Penal, iar restul producţiei în depozit!

Anul 2013 a fost ultimul în care Institutul Cantacuzino a mai produs vaccin gripal. I s-au comandat 400.000 de doze.

„Aşa e soarta mea şi a celor din echipa guvernamentală. Să îndreptăm rând pe rând toate relele care s-au făcut în aceşti ani”, spunea atunci Ponta.

În data de 23 decembrie 2013, Agenţia Naţională a Medicamentului anunţă că vaccinul antigripal nu poate fi distribuit populaţiei pentru că nu e bun. Agenţia Medicamentului din Franţa a analizat produsul şi confirmă diagonosticul.

„Conform analizei experţilor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi defecţiunea acestei supercentrifugi a contribuit la problema pe care am avut-o”, spune Francisc Czobor, director unitate productie Institutul Cantacuzino.

Testele de laborator au arătat că vaccinul gripal produs de Institutul Cantacuzino fabricat pentru sezonul gripal 2013-2014 a avut o concentraţie mai mare de endotoxină, care putea provoca febră sau chiar şoc anafilactic. 

Declarații șocante: vaccin făcut sub presiunea pariului dintre Ponta și Nicolăescu!

Angajaţii au fost grăbiți să scoată vaccin antigripal!

„Cei care au participat la procesul de fabricare al acestui vaccin la data respectivă au avut un mare handicap: au fost luaţi din şomaj tehnic după multe luni de stat acasă, după lipsa oricărui exerciţiu, cu destul de multe sincope din punct de vedere al resurselor umane şi al aparaturii şi au fost puşi să facă brusc în câteva... într-o decadă foarte scurtă, în câteva zile vaccinul antigripal, sub presiunea politică. Sub presiunea politică a unui pariu făcut la vremea respectivă, dacă vă aduceţi bine aminte, între domnul Nicolăescu şi domnul Ponta”, acuză Adrian Ionel, managerul Institutului Cantacuzino.

„În anul următor, dacă aş mai fi fost (nr. ministru), era simplu: se remediau acele neconcordanţe de calitate în linie şi astăzi am fi avut, evident, în România, vaccin. Din păcate nu a mai făcut nimeni după ce am plecat eu. Cu alte cuvinte nu doresc, cei de la PSD, să se facă vaccin în România”, se apără Eugen Nicolăescu, fostul ministru al Sănătăţii.





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...