Încă o serie de documente secrete au fost descoperite în casa lui Biden

Încă o serie de documente secrete au fost descoperite în casa lui Biden

Cinci noi pagini de documente confidenţiale au fost găsite într-o cameră adiacentă garajului de la reşedinţa privată a preşedintelui american Joe Biden din Wilmington, statul Delaware, est, a anunţat sâmbătă Casa Albă, relatează AFP.

Noi documente confidențiale descoperite la reședință lui Joe Biden FOTO Profimedia

Aceste documente, care datează din timpul vicepreşedinţiei lui Joe Biden, au fost găsite după sosirea la faţa locului, joi seara, a avocatului preşedinţiei Richard Sauber, precizează acesta într-un comunicat, relatează Agerpres.

Documentele se adaugă altor dosare găsite în această reşedinţă privată, a căror existenţă a fost dezvăluită joi de Casa Albă, precum şi altor documente confidenţiale descoperite în noiembrie anul trecut într-un birou din Washington.

Casa Albă a informat joi că "un număr mic de documente confidenţiale" despre activitatea lui Joe Biden când era vicepreşedinte (2009-2017) au fost găsite miercuri seară în reşedinţa privată a acestuia din Wilmington, fiind depozitate într-un garaj şi într-o cameră adiacentă.

Luni, executivul american recunoscuse deja că o duzină de documente de acest tip au fost descoperite, în noiembrie, la Penn Biden Center, un think tank din Washington unde Joe Biden a avut altădată un birou. O lege din 1978 îi obligă pe preşedinţii şi vicepreşedinţii americani să transmită Arhivelor Naţionale toate email-urile, scrisorile şi alte documente de lucru.

Situație delicată

Ajuns într-o situație delicată după descoperirea unor noi documente confidenţiale la reşedinţa sa, preşedintele american Joe Biden este în defensivă şi susţine că a fost vorba de o „eroare”. Un procuror special a fost desemnat pentru elucidarea acestui caz.

Procurorul General al Statelor Unite, Merrick Garland, l-a numit pe Robert Hur, un fost procuror federal, pentru a face lumină în scandalul documentelor confidențiale găsite într-un institut înființat de Joe Biden după părăsirea postului de vicepreședinte, în 2017, și într-un garaj al casei liderului de la Casa Albă, la Wilmington, în statul Delaware.

Anunţul are ca scop să înăbuşe orice suspiciune de favoritism, deoarece Merrick Garland a numit deja un procuror special pentru a ancheta cazul documentelor clasificate, în număr mult mai mare, sustrase de fostul preşedinte Donald Trump, comentează AFP, potrivit Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 VIDEO Imagini greu de privit cu patronul chinez și angajații săi africani...

4 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

5 Rusia, oameni buni...