Încă o ȚEAPĂ de la jigodiile care conduc România! Facilitățile fiscale promise în campanie, ELIMINATE din noul Cod Fiscal!

Încă o ȚEAPĂ de la jigodiile care conduc România! Facilitățile fiscale promise în campanie, ELIMINATE din noul Cod Fiscal!

Încă o țeapă de la jigodiile care conduc România! Facilitățile fiscale promise în campanie, eliminate din noul Cod Fiscal! Proiectul care schimbă Codul Fiscal nu mai prevede, în forma intrată în Guvern, eliminarea impozitului pe dividende și nici facilități fiscale pentru proprietarii care își cultivă terenurile agricole, dezvăluie Profit.ro .

 Proiectul care schimbă Codul Fiscal nu mai prevede, în forma intrată în ședința de astăzi a Guvernului, nu mai prevede eliminarea impozitului pe dividende, în prezent de 5%, și nici facilități fiscale pentru proprietarii care își cultivă terenurile agricole. În forma prezentată la începutul lunii august, impozitul pe dividende era eliminat de la 1 ianuarie 2018.

Măsura renunțării la impozitarea dividendelor a fost anunțată de PSD încă de anul trecut și a fost inclusă în programul de guvernare. De asemenea, era prevăzut că proprietarii de terenuri agricole lucrate vor fi scutiți de la plata impozitului pe teren, în schimb pentru terenurile agricole nelucrate timp de 2 ani consecutiv impozitul va putea fi majorat de consiliul local cu până la 100 lei/hectar, începând cu al treilea an. Impozitul pe dividende a fost redus de la 16% la 5% începând cu 2016, nivel care a rămas și în 2017.

Eliminarea impozitului pe veniturile din dividende ar urma să aibă un impact negativ de 1,3 miliarde de lei asupra bugetului statului în 2018, la care s-ar adăuga un minus la încasări de aproximativ 100 de milioane de lei pe an din eliminarea impozitului pe dividendele distribuite persoanelor juridice române, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Potrivit prevederilor legale actuale, veniturile obținute de persoanele fizice sub formă de dividende, inclusiv câștigul obținut ca urmare a deținerii de titluri de participare definite de legislația în materie la organisme de plasament colectiv se impun cu o cotă de 5% din suma acestora, impozitul fiind final.

Impozitul pe veniturile obținute din România de nerezidenți

Proiectul prevedea și scutirea de impozit pe venitul din dividende obținut din România de persoanele fizice nerezidente și juridice străine, rezidenți într-un stat membru al UE sau într-un stat cu care România are încheiată o convenție pentru eliminarea dublei impuneri. Cota de impunere de 5% aplicată veniturilor din dividende se menține pentru persoanele fizice nerezidente și juridice străine, rezidente în alte jurisdicții.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...