Încă o VESTE TRISTĂ pentru Găurel! Ridicarea MCV nu se va întâmpla în acest an!

Încă o VESTE TRISTĂ pentru Găurel! Ridicarea MCV nu se va întâmpla în acest an!

Găurel a primit încă o veste tristă! Ridicarea MCV nu se va întâmpla în acest an, a declarat, joi, la Parlament, secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou, precizând că renunţarea la acest mecanism depinde de ceea ce vor face Guvernul şi Parlamentul şi ca reformele realizate să fie sustenabile şi ireversibile. Și ce ușor le-ar fi fost lor să-și bage picioarele în Coduri dacă era ridicat MCV! Ce binea dădea asta la prostovanii care i-au votat!

Mishou Paraskevi a precizat ca vizita sa de acum are drept scop sa vada noul Guvern si noul Parlament.

"Asa cum stiti, suntem in procesul de finalizare a raportului MCV si am venit aici sa transmit mesajul ca raportul va fi in aceasta luna, cel mai probabil il vom finaliza. Si am venit aici sa spun ca trebuie sa continuam progresul", a afirmat secretarul general adjunct al Comisiei Europene.

Oficialul CE a sustinut ca, in ultimii zece ani, s-au inregistrat progrese, dar trebuie ca acestea sa continue.

"In acest an ne uitam la ultimii zece ani, ne uitam la lucrurile bune si la lucrurile rele care s-au intamplat. S-au inregistrat progrese dar trebuie sa vedem ca aceste progrese continua. Le-am spus reprezentantilor vostri ca trebuie sa lucram impreuna, dar ceea ce Comisia Europeana si presedintele Juncker ar vrea sa vada este sa lucram in vederea finalizarii MCV, dar acest lucru depinde de Guvernul din Romania si de Parlament in a accelera, a merge in directia corecta, si nu inapoi", a completat Mishou Paraskevi.

Intrebata daca raportul pe 2016 care urmeaza sa fie prezentat la finalul acestei luni va fi unul "complet pozitiv", Paraschevi a negat, mentionand totodata ca, in ultimii zece ani, Romania a facut atat progrese, cat si regrese in domeniul Justitiei.

"Nu. Cand am spus progrese facute in ultimii zece ani m-am referit la institutiile pe care le-am vazut construite, la structurile deja incorporate in sistem. In orice caz, am vazut in acesti zece ani si regrese certe si asta este ceea ce vrem sa evitam in viitor. Nu pot acum sa va spun cum va arata raportul, pentru ca nu este finalizat, dar cand ma uit in urma, in ultimii zece ani, sunt progrese foarte mari in unele zone, in altele progrese normale, dar in alte domenii am vazut regrese si incercam sa permitem si sa ne punem la dispozitie instrumentele pentru a merge doar in directia progreselor facute", a conchis Paraschevi.

Ea a spus ca MCV nu va fi ridicat anul acesta.

”În acest an, aşa cum am spus, nu se va întâmpla (ridicarea MCV – n.r.). Raportul este deja gata. Paşii următori depind de ceea ce am spus. Am venit aici pentru a transmite mesajul că dorim o cooperare strânsă care să ducă la ridicarea MCV, dar acest lucru depinde de ceea ce Guvernul şi Parlamentul vor face, depinde de îndeplinirea tuturor condiţiilor stabilite şi că reformele făcute sunt sustenabile şi ireversibile”, a afirmat secretarul general adjunct al Comisiei Europene, după întâlnirea cu reprezentanţii conducerii Parlamentului, relatează  News.ro .

În cursul dimineţii, Paraskevi Michou a avut o întâlnire cu ministrul Justiţiei, Florin Iordache.

România a îndeplinit toate condiţionalităţile din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), toate autorităţile din domeniul juridic funcţionează în condiţii foarte bune, iar instituţiile importante au fost consolidate, fiind suficiente garanţii ca monitorizarea să fie ridicată din vara acestui an, a declarat ministrul Justiţiei, Florin Iordache, după întâlnire.

Mecanismul de Cooperare şi Verificare a fost introdus în 2007, ca o condiţie a aderării României şi Bulgariei la UE şi se concentrează în special pe reforma justiţiei, lupta împotriva corupţiei şi combaterea crimei organizate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani