Încă un afroamerican a fost împuşcat mortal de poliţie în SUA

Încă un afroamerican a fost împuşcat mortal de poliţie în SUA

Un afroamerican a fost împuşcat mortal miercuri de poliţie în statul Carolina de Nord din SUA, cel mai recent caz în care o persoană de culoare a fost ucisă de forţele de ordine de la anunţul de marţi privind condamnarea poliţistului Derek Chauvin pentru omorârea lui George Floyd , relatează AFP.

Andrew Brown Jr "a fost rănit mortal" de un poliţist venit să îi prezinte un mandat de percheziţie la Elizabeth City, mic oraş din acest stat din sud-estul SUA, a spus şeriful comitatului Pasquotank, Tommy Wooten, într-o conferinţă de presă.

Potrivit unor martori citaţi de media locale, Andrew Brown a fost împuşcat în timp ce se îndepărta de poliţişti la volanul maşinii sale.

În vârstă de 40 de ani şi tată a zece copii, el nu era înarmat, a afirmat familia sa, citată de postul de televiziune local WAVY.

Moartea sa survine la o zi după verdictul istoric din procesul poliţistului Derek Chauvin, găsit vinovat de trei capete de acuzare, între care şi omorârea lui George Floyd la Minneapolis, în Minnesota.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…