Încă un ministru britanic demisionează din echipa premierului Theresa May

Încă un ministru britanic demisionează din echipa premierului Theresa May

Guto Bebb, ministru de rangul al doilea însărcinat cu achiziţiile în ministerul britanic al apărării, a demisionat luni din echipa guvernamentală condusă de prim-ministrul Theresa May, anunţă postul BBC, preluat de Reuters.

Bebb, care este şi deputat, a votat împotriva unui amendament la proiectul de lege propus de guvern în domeniul taxelor vamale după ieşirea din Uniunea Europeană. Modificarea aprobată luni de parlament cu o majoritate la limită (305 voturi pentru şi 302 împotrivă) prevede că Regatul Unit nu va mai percepe taxe pentru UE, după Brexit, decât dacă se va ajunge la o înţelegere privind reciprocitatea.

Miniştrii juniori nu fac parte din cabinetul britanic, din care au demisionat deja ministrul pentru Brexit, David Davis (pe 8 iulie) şi cel de externe, Boris Johnson (pe 9 iulie). BBC reaminteşte că în urmă cu o săptămână Bebb apreciase demisia lui Johnson ca "un act egoist". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”