Încă un om al lui Dragnea PIGULIT de DNA

Încă un om al lui Dragnea PIGULIT de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de combatere a corupției, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând din data de 19 mai 2015 până la data de 18 iulie 2015, față de inculpatul RIZEA IULICĂ IULIAN, director al Direcției Relații Contractuale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Teleorman, cu privire la săvârşirea a şase infracțiuni de luare de mită.

În ordonanţa de dispunere a controlului judiciar se arată că există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2014 – ianuarie 2015, inculpatul Rizea Iulică Iulian, în calitate de director al Direcției Relații Contractuale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Teleorman, în legătură cu îndeplinirea sau urgentarea îndeplinirii atribuțiunilor sale de serviciu, a pretins şi primit sume de bani şi alte foloase, de la reprezentanţi ai unor agenți economici, cu care instituţia publică respectivă avea în derulare contracte.
Concret, în perioada respectivă, pentru asigurarea unor bune relații de colaborare, pe parcursul derulării contractelor, inculpatul a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 200 de lei şi 150 de euro, precum şi alte bunuri (sticle de băuturi alcoolice, parfumuri etc.).

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Rizea Iulică Iulian trebuie să respecte următoarele obligații:
a)să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție ori de câte ori este chemat;
b)să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție cu privire la schimbarea locuinţei;
c)să se prezinte la Poliţia Municipiului Alexandria, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
d)să nu părăsească țara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului;
e)să nu comunice cu persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar;
f)să nu exercite funcția de director al Direcției Relații Contractuale în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Teleorman, în exercitarea căreia a săvârşit faptele;
g)să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;

Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Inculpatului Rizea Iulică Iulian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ar fi primul val al ofensivei”

2 Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi adolescenți. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO

3 Povestea „Regelui Cripto” care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, dar a ajuns să fie răpit, bătut și arestat

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 „Nimeni nu vrea să moară, să lupte”