Încasări mai mari cu 2.500 % la vama Nădlac 2 după dosarul DNA cu 4 parlamentari PSD acuzați că cereau taxă de la vameși

Încasări mai mari cu 2.500 % la vama Nădlac 2 după dosarul DNA cu 4 parlamentari PSD acuzați că cereau taxă de la vameși

Încasările de la punctul de control al traficului de mare tonaj din Vama Nădlac 2 au crescut în primele 10 luni din 2020 cu 2.500 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut, anunță  Radio Timișoara .

Purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Alina Sabou, a declarat că această creștere a încasărilor vine după o anchetă a DNA cu ocazia căreia au fost înlăturați controlori de trafic suspectați de corupție. În plus, conducerea instituției a decis să implementeze supravegherea permanentă a punctelor de lucru din vamă și să deruleze controale inopinate, inclusiv noaptea.

Reamintim că un dosar DNA pornit anul trecut arată că Vama Nădlac 2 era controlată de șefii PSD din regiune și devenise un adevărat focar de corupție, mita pentru un astfel de post ajungând și la cinci mii de euro.

Dorel Căprar, deputat PSD – între timp exclus din partid de noua conducere și plecat la partidul lui Dan Voiculescu – a fost trimis în judecată în 7 aprilie 2020 în dosarul şpăgilor adunate de DRDP Timişoara pentru PSD Arad. În total, trei deputați PSD, Dorel Căprar, Florin Tripa, Luminița Jivan și un senator social democrat, Ioan Chisăliță, au fost trimiși în judecată în acest dosar.

Alături de ei au fost trimiși în judecată mai mulți șefi de la Vama Nădlac 2 (Cristian Horgea și Elisabeta Miuțescu) și de la DRDP Timișoara, cei mai mulți fiind acuzați de luare și dare de mită, trafic de influență și folosirea influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

În esență foștii lideri de la PSD Arad sunt acuzați că luau mită pentru angajarea în funcție de controlor de trafic sau în funcții de conducere la DRDP Timișora, iar aceștia la rândul lor pretindeau taxă de protecție de la angajați sau fraudau concursurile de angajare.

DNA susține că șefii de la DRDP Timișoara cereau taxa de protecție controlorilor de trafic între 100 și 500 de euro lunar pentru a fi menținuți în funcții.

Unul dintre foștii șefi DRDP ar fi cerut sume negociate între 5.000 și 10.000 de euro de persoană pentru fraudarea concursului la ocuparea funcției de controlor de trafic. 

(Foto: Deputatul PSD Dorel Căprar, ridicat de procurori din sediul partidului. Inquam Photos / Ciprian Petcut)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…