Incendii în Sicilia. Orașul Palermo, înconjurat de flăcări. O femeie a murit, iar aeroportul a fost închis mai multe ore

Incendii în Sicilia. Orașul Palermo, înconjurat de flăcări. O femeie a murit, iar aeroportul a fost închis mai multe ore

Dealurile de deasupra stațiunii balneare Mondello ard și ele. Zeci de persoane au fost evacuate, iar la Syracuse, termometrul a ajuns la 47,5 grade.

Orașul Palermo, înconjurat de incendii FOTO: Facebook/David Agbale

Dealurile din jurul orașului Palermo sunt în flăcări. Flăcările învăluie Capo Gallo, promontoriul care domină satul Mondello, situat pe malul mării, și dealul Pizzo Sella. O femeie în vârstă de 88 de ani a murit în locuința sa din San Martino delle Scale, o localitate din zona Palermo devastată de flăcări, deoarece pompierii, blocați de flăcări, nu au reușit să ajungă la locuința sa și să-i acorde ajutor. Femeia suferea de febră mare încă de ieri.

În ultimele 24 de ore, 1.500 de persoane au fost strămutate în Palermo și în provincia sa (aproximativ 1.000 în Altofonte și 500 în capitala siciliană), iar 20 de locuințe au fost avariate de incendiu, scrie corriere.it.

Focul a ajuns până la o parcare , iar fumul face aerul irespirabil. În ultimele 24 de ore au avut loc aproximativ 700 de intervenții ale serviciilor sanitare. S-au înregistrat numeroase cazuri de intoxicație cu fum .

Din cauza vastului incendiu izbucnit în munții din jurul aeroportului, aeroportul Falcone e Borsellino din Palermo și-a anunțat închiderea până la ora 11.00, anulând 22 de zboruri: 20 dintre acestea se numără printre cele care fuseseră reprogramate spre Palermo dinspre Catania, în urma incendiului de pe aeroportul Fontanarossa de acum câteva zile.

Trei zboruri au fost în schimb redirecționate către aeroportul Trapani Birgi.

”Zborurile programate vor suferi anulări și întârzieri!, se arată pe profilul social al aeroportului. ”Din motive de siguranță, se recomandă să nu se ajungă la aeroport. La indicațiile Polaria, pasagerii nu vor avea acces în acest moment la sălile de îmbarcare”.

Aeroportul a fost redeschis traficului în urmă cu câteva minute. Zborurile cu plecare au fost autorizate pentru moment, în timp ce condițiile meteorologice sunt monitorizate pentru zborurile care sosesc, întrucât în zonă suflă și un vânt puternic de sirocco.

Dar flăcările au făcut ravagii pe tot parcursul nopții în toate provinciile din Sicilia. În regiune sunt 55 de incendii care încă ard.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”