Incendiile din Hawaii: Jason Momoa îi avertizează pe turiști să nu viziteze Maui

Incendiile din Hawaii: Jason Momoa îi avertizează pe turiști să nu viziteze Maui

Jason Momoa i-a avertizat pe turiști să nu călătorească în Maui, în timp ce insula se străduiește să se refacă în urma incendiilor devastatoare, notează BBC .

„Maui nu este locul în care să vă faceți vacanța în acest moment”, a scris actorul Aquaman pe Instagram.

„Nu călătoriți”, a spus el. „Nu vă convingeți că prezența voastră este necesară pe o insulă care suferă atât de profund”.

Mai mult de 90 de persoane au fost confirmate ca fiind moarte în incendiile care au distrus orașe, inclusiv orașul istoric Lahaina.

Momoa a distribuit, de asemenea, un videoclip în care a spus că comunitatea hawaiiană „are nevoie de timp pentru a se vindeca, a plânge și a se reface”.

„Asta înseamnă că cu cât mai puțini vizitatori pe insulă ocupă resursele critice care au devenit extrem de limitate, cu atât mai bine”, a spus el.

Comentariile bărbatului în vârstă de 44 de ani au fost făcute în timp ce locuitorii din Maui s-au declarat consternați de priveliștea turiștilor care înotau pe plajă în timp ce locuitorii încă numărau morții.

„Aceleași ape în care oamenii noștri au murit în urmă cu trei zile sunt aceleași ape în care, chiar a doua zi, acești vizitatori - turiști - înotau”, a declarat o localnică pentru BBC. „Asta spune multe despre unde se află inima și mintea lor prin toate acestea, și unde se află inima și mintea noastră acum”.

Aceasta a spus că niciun hawaian nu ar fi „înotat, făcut snorkeling, surfing” în astfel de circumstanțe tragice.

„Nimeni nu se distrează în tragedie și își continuă viața ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Există doi hawaiieni acum. Hawaii-ul în care trăim noi și Hawaii-ul în care trăiesc ei”, a adăugat localnica.

Oficialii locali au cerut persoanelor care se află în călătorii neesențiale să plece și le-au cerut celorlalți să își anuleze planurile de a călători în Maui.

Cu toate acestea, pierderea turismului ar provoca un șoc semnificativ pentru economia Hawaii - acesta a fost cea mai mare sursă unică de capital privat în 2019, potrivit Hawaii Tourism Authority, cu 10,4 milioane de vizitatori care au cheltuit în total 18 miliarde de dolari. Maui, în calitate de cea mai mare insulă, a luat o treime din acești bani, a spus aceasta.

Între timp, Maui Economic Development Board spune că importanța turismului este și mai mare, estimând că acesta reprezintă, direct sau indirect, aproximativ 80% din toate veniturile generate pe insulă.

Incendiile, care au început marți, au fost alimentate de o vară uscată și de vânturile puternice ale unui uragan care a trecut prin zonă. În prezent, acestea sunt în mare parte sub control, deși eforturile de stingere completă a lor continuă în anumite părți ale insulei.

Acestea au fost cele mai mortale incendii de vegetație pe care le-a cunoscut SUA de la incendiul Camp Fire din 2018 din California, care a ucis cel puțin 85 de persoane.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat