Incendiu în Skala Potamia din Thassos: Focul s-a extins rapid din cauza secetei. A fost nevoie de ajutoare aeriene FOTO & VIDEO

Incendiu în Skala Potamia din Thassos: Focul s-a extins rapid din cauza secetei. A fost nevoie de ajutoare aeriene FOTO & VIDEO

Din cauză că focul a izbuncit noaptea, a fost imposibil ca elicopterele să intervină, astfel, că abia în această dimineaţă au putut veni să stingă flăcările.

Presa elenă scrie că mai mult de 100 de pompieri, cu 33 de autovehicule, intervin pentru a stinge incendiul. Au fost mobilizate şi 6 avioane şi 6 elicoptere, scrie Libertatea.

„Imediat, după ce a izbucnit incendiu, persoanele din jur au alertat autorităţile, care la rândul lor au intervenit foarte rapid. Din cauza vântului foarte puternic, vegetaţie, temperaturi ridicate şi secetă, flăcările s-au extins foarte rapid. S-a intervenit doar terestru, au fost foarte multe echipe mixte de voluntari. După ora 6:00 dimineaţa, au venit şi elicopterele şi avioanele.”, spune Dan Drăgan, român stabilit în Thassos, Forum Thassos şi Forum Grecia.

Potrivit presei elene, focul a scăpat de sub control, iar zonele Koinira şi Limenaria au fost evacuate. La primele ore ale dimineţii, Protecţia Civilă a trimis însă un mesaj de la 112 pentru a evacua oamenii din Koinira şi Limenaria. Un român a postat pe grupul Forum Thassos mesajul transmis de autorităţi.

„Dacă aseară vedeam imagini cu flăcări roşii, acum vedem doar fum. Cred că autorităţile vor reuşi să restrângă aria incendiului. Turiştii nu au fost afectaţi de aceste incendii. Nici nu au fost panicaţi, ca alte dăţi. Facem apel la calm şi prin intermediul dumneavoastră. E bine ca aceştia să nu plece de la plajă sau cazare, astfel pot permite autorităţilor să se mişte foarte rapid. Aseară, doi voluntari au fost răniţi de un copac care a căzut, sunt ok acum. Sunt aproximativ 100 de pompieri care au intervenit , 30 de vehicule”, a mai declarat Dan Drăgan.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko