Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Incendiu la cartierul general al Serviciului de Informații Externe al Rusiei

Un incendiu s-a declanșat miercuri în impenetrabilul cartier general al Serviciului de Informații Externe (SVR) al Federației Ruse, serviciul însărcinat cu spionajul în străinătate, a anunțat pentru AFP o purtătoare de cuvânt al SVR.

'E un incendiu în cartierul general', a declarat purtătoarea de cuvânt sub acoperirea anonimatului, fără a oferi mai multe precizări.

Potrivit agenției de presă Interfax, incendiul s-a declanșat în subsolul clădirii și mai multe persoane au fost date dispărute. Pompierii au salvat două persoane din incendiu, potrivit aceleiași surse.

SVR este succesorul renumitei Direcții Generale I a KGB-ului, serviciul de spionaj sovietic. După destrămarea Uniunii Sovietice, activitățile KGB-ului au fost preluate de două instituții separate, SVR și FSB (Serviciul Federal de Securitate), cel din urmă fiind însărcinat cu activități de contraspionaj și de informații pe teritoriul Rusiei.

Fost membru al SVR pe vremea KGB, președintele Vladimir Putin l-a numit în septembrie 2016 pe președintele parlamentului rus, Serghei Narâșkin, în fruntea acestei structuri.

Potrivit ultimelor informații ale Interfax, incendiul, declanșat la 'un obiectiv tehnic' al cartierului general al SVR, a fost stins în totalitate. Totodată, agenția rusă de presă informează că doi muncitori au fost salvați din incendiu, însă căutările unui al treilea muncitor continuă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

2 Informație. Frații Mazăre sunt foc pe Dragnea! „Radu nu va tăcea, îi va plăti cu sec!”

3 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

4 Amănunte. CCR a amânat pentru a patra oară, pe data de 5 iunie, SPEȚA Dragnea. Sesizarea PNL a fost respinsă

5 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet