Incendiu la cartierul general al Serviciului de Informații Externe al Rusiei

Incendiu la cartierul general al Serviciului de Informații Externe al Rusiei

Un incendiu s-a declanșat miercuri în impenetrabilul cartier general al Serviciului de Informații Externe (SVR) al Federației Ruse, serviciul însărcinat cu spionajul în străinătate, a anunțat pentru AFP o purtătoare de cuvânt al SVR.

'E un incendiu în cartierul general', a declarat purtătoarea de cuvânt sub acoperirea anonimatului, fără a oferi mai multe precizări.

Potrivit agenției de presă Interfax, incendiul s-a declanșat în subsolul clădirii și mai multe persoane au fost date dispărute. Pompierii au salvat două persoane din incendiu, potrivit aceleiași surse.

SVR este succesorul renumitei Direcții Generale I a KGB-ului, serviciul de spionaj sovietic. După destrămarea Uniunii Sovietice, activitățile KGB-ului au fost preluate de două instituții separate, SVR și FSB (Serviciul Federal de Securitate), cel din urmă fiind însărcinat cu activități de contraspionaj și de informații pe teritoriul Rusiei.

Fost membru al SVR pe vremea KGB, președintele Vladimir Putin l-a numit în septembrie 2016 pe președintele parlamentului rus, Serghei Narâșkin, în fruntea acestei structuri.

Potrivit ultimelor informații ale Interfax, incendiul, declanșat la 'un obiectiv tehnic' al cartierului general al SVR, a fost stins în totalitate. Totodată, agenția rusă de presă informează că doi muncitori au fost salvați din incendiu, însă căutările unui al treilea muncitor continuă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…