Incendiu la Londra: Șapte cetățeni marocani s-ar afla printre victime

Incendiu la Londra: Șapte cetățeni marocani s-ar afla printre victime

Șapte marocani figurează probabil printre victimele incendiului de la Grenfell Tower (vestul Londrei), soldat cu cel puțin 30 de morți și numeroase persoane date dispărute, a anunțat sâmbătă Ministerul de Externe marocan, relatează France Presse.

''Serviciile diplomatice și consulare ale Marocului la Londra au aflat că șapte rezidenți marocani ar fi printre persoanele decedate în incendiu. Aceste servicii vor proceda, începând de mâine (sâmbătă), în coordonare cu autoritățile britanice, la identificările de rigoare'', indică un comunicat al diplomației de la Rabat dat publicității vineri seară.

Presa marocană l-a citat vineri pe ambasadorul Marocului la Londra care afirmase că mai multe familii marocane nu au vești despre mai mulți membri ai lor.

Aproape 600 de persoane locuiau în blocul-turn cu 120 de apartamente și, conform presei britanice, 70 de persoane încă sunt date dispărute în urma incendiului din noaptea de marți spre miercuri.

Șeful poliției metropolitane londoneze a subliniat că bilanțul de 30 de morți nu este decât provizoriu, ținând cont de numărul celor dați dispăruți, și și-a exprimat speranța că numărul decedaților 'nu va fi unul din trei cifre'. El a atenționat că unele victime ar putea să nu fie niciodată identificate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Așa o fi?

5 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD