Incendiu la un depozit de petrol din Rusia. Cum explică un veteran al operațiunilor speciale exploziile VIDEO

Incendiu la un depozit de petrol din Rusia. Cum explică un veteran al operațiunilor speciale exploziile VIDEO

Un depozit de petrol și mai multe vagoane cisternă au luat foc în regiunea Angarsk, relatează The Sun. Un veteran al operațiunilor speciale din cadrul armatei SUA a lansat ipoteza unor sabotaje ce au în spate servicii de informații.

Un incendiu a cuprins un centru de aprovizionare cu petrol din regiunea Angarsk FOTO via The Sun

Canalul Nexta a difuzat un clip în care se observă vagoanele cisternă cuprinse de flăcări și din care ies nori groși de fum.

Fumul degajat de explozie s-a putut vedea din orașul Irkuțk, aflat la kilometri distanță.

Incendiul s-a întins pe 400 de kilometri pătrați și 35 de pompieri au luat parte la stingerea lui. O anchetă privind cauzele exploziei este în desfășurare.

Este doar ultima dintr-o serie de atacuri recente asupra rafinăriilor de petrol și unui centru comercial din Rusia.

Cine ar fi în spatele exploziilor din Rusia

Jack Murphy, veteran al operațiunilor speciale ale armatei americane, a susținut că aceste acte de sabotaj ar fi opera CIA și a spionilor aliaților NATO.

El mai afirmă și că servicii de informații europene „au trimis agenți în Rusia pentru a crea haos” - la fel cum a făcut și Ucraina.

Campania implică celule latente de lungă durată pe care serviciile de spionaj aliate le-au activat pentru a împiedica invazia Moscovei în Ucraina, purtând un război secret în spatele liniilor rusești”, a declarat Murphy într-o postare online.

Campania este responsabilă pentru multe dintre exploziile inexplicabile și alte nenorociri care s-au abătut asupra complexului militar industrial rusesc de la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în februarie”, a precizat Murphy.

El a citat surse anonime din SUA - între care trei foști oficiali din serviciile de informații și doi oficiali militari - precum și un american "care a fost informat despre campanie".

Nu au fost implicați spioni americani pe teren, a spus el, dar în atacuri a fost folosit un „serviciu de informații aliat”, iar acestea ar fi fost aprobate chiar de președintele american Joe Biden.

Afirmațiile sale vin după ce în ultimele săptămâni au avut loc mai multe explozii și incendii la centre comerciale, precum și la instalații energetice din Rusia.

În ajunul Crăciunului, un incendiu masiv a cuprins un depozit de mari dimensiuni aparținând Institutului All-Russian de aliaje ușoare din Moscova, legat de industria de apărare.

Tot atunci a luat foc și o bază militară din Moscova, care a făcut ravagii timp de mai bine de patru ore.

Separat, o explozie uriașă a lovit o importantă conductă de gaz rusească aflată la aproximativ 560 de mile de granița cu Ucraina.

Rusia a avut o problemă semnificativă în a ține pasul cu liniile sale de aprovizionare logistică. Aceste atacuri îi complică și mai mult efortul de a-și aproviziona forțele”, a comentat Mick Mulroy, un fost ofițer paramilitar al CIA.

Totodată, atacurile sunt menite să semene îndoială în mintea Kremlinului, deoarece arată că Putin "nu are control asupra a ceea ce se întâmplă în propria țară", a adăugat Mulroy.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”