Incendiu la un hotel din Germania care găzduia refugiați ucraineni. „Nu tolerăm asta în țara noastră” FOTO

Incendiu la un hotel din Germania care găzduia refugiați ucraineni. „Nu tolerăm asta în țara noastră” FOTO

Un adăpost din Germania care găzduia refugiații ucraineni a fost incendiat, noaptea trecută, după ce polițiștii vizitaseră proprietatea din cauza unei svastici desenate pe un panoul de la intrare. Ministrul de interne german Nancy Faeser și premierul landului Meklenburg Pomerania Anterioară şi-au exprimat îngrijorarea în acest caz,, relatează publicațiile Bild și NDR .

Nu au existat victime Foto: captură video/ Youtube WELT Nachrichtensender

Polițiștii germani au anunțat, joi dimineață, că la solicitarea parchetului, un expert va stabili cauza incendiului, o anchetă în acest caz fiind deja deschisă.

Incendiul a izbucnit miercuri în jurul orei 21:20 pe un perete exterior al clădirii principale a complexului hotelier „Schäfereck”, din municipiul Groß Strömkendorf (Mecklenburg-Pomerania de Vest). Începând cu luna martie a acestui an, 14 refugiați din Ucraina au fost cazați în acest hotel. În seara incendiului, la fața locului se aflau și trei angajați ai Crucii Roșii.

Flăcările s-au extins rapid pe acoperișul din paie, care s-a aprins imediat.

La sosirea pompierilor, angajații unității și câțiva trecători încercau deja să stingă incendiul cu stingătoare.

Acoperișul s-a prăbușit chiar în fața ochilor mei. Doar pereții exteriori mai sunt în picioare”, a spus un purtător de cuvânt al districtului.

Pomierii s-au chinuit până dimineața să stingă incendiul, existând riscul ca să se extindă la clădirile învecinate.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, oamenii fiind mutați într-o altă unitate hotelieră.

Toți cei 14 rezidenți au putut părăsi unitatea nevătămați. Nici cei trei angajați nu au pățit nimic”, a declarat un purtător de cuvânt al districtului Mecklenburg de Nord-Vest.

Chiar în ziua incendiului, polițiștii au vizitat proprietatea din cauza unei svastici desenate pe un panoul de la intrare.

"După mulți ani de experiență ca pompier, presupun că incendiul a fost declanșat în mod intenționat", a declarat administratorul districtului, Tino Schomann.

Polițiștii bănuiesc că în spatele unei posibile incendieri intenționate au stat anumite convingeri politice, motiv pentru care securitatea statului a preluat ancheta, potrivit sediului poliției Rostock

Șeful unității de cazare, Andrei Bondarchuk, care el însuși provine din Ucraina, a spus că i se pare „foarte înfricoșător să ajungi într-o țară în care crezi ești în siguranță și protejat” și dintr-o dată să trebuiască să se teamă pentru propria viață și să experimenteze sentimente similare cu cele trăite atunci când au fost nevoiți să-și părăsească casele.

Ministrul al landului german:„Nu tolerăm asta în țara noastră”

Dacă se confirmă această suspiciune că a existat un incendiu provocat la acea locuință pentru refugiați, atunci trebuie să existe consecințe foarte grave, pentru că așa ceva ar fi crud și inuman. Dacă indivizii vor acum să folosească violența împotriva lor (ucraienilor), poliția și autoritățile de securitate vor reacționa dur. Nu tolerăm asta în țara noastră”, a declarat Manuela Schwesig, premierul landului Meklenburg Pomerania Anterioară, într-un interviu pentru NDR.

Și ministrul integrării din landul Mecklenburg-Pomerania de Vest, Stefanie Drese (SPD), a condamnat, presupusa incendiere intenționată „în cei mai duri termeni ”.

Oamenii care și-au găsit adăpost în Germania din cauza războiul lui Putin au trebuit să fie salvați din flăcări”, a declarat, joi, la Berlin, ministrul federal de interne Nancy Faeser, care face parte din Partidul Social-Democrat (SPD).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...