Incendiu la uzina din Rusia care produce sisteme de rachete cu lansare multiplă VIDEO

Incendiu la uzina din Rusia care produce sisteme de rachete cu lansare multiplă VIDEO

Un incendiu a izbucnit sâmbătă pe proprietatea unei fabrici rusești supusă sancțiunilor, care este singurul producător de sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) din țară.

Uzinele PJSC Motovilikha din orașul Perm FOTO: Twitter

Incidentul a fost raportat pentru prima dată de Kommersant, un ziar rusesc deținut de oligarhi, care a citat o declarație a Ministerului pentru Situații de Urgență de la Kremlin. Incendiul a izbucnit în incinta uzinelor PJSC Motovilikha din orașul Perm, din centrul Rusiei, în jurul orei locale 20.00, și ar fi izbucnit de la o cabină de transformare. O echipă a fost trimisă, potrivit ministerului, pentru a se ocupa de incendiu, care ar fi atins o suprafață de 10 metri pătrați.

"Astăzi, un incendiu a izbucnit la postul de transformare de pe teritoriul întreprinderii", a declarat biroul de presă al fabricii într-o declarație pentru Pravda. "Incendiul a fost stins cu promptitudine de către specialiștii Ministerului pentru Situații de Urgență care s-au deplasat la fața locului."

De asemenea, au început să circule online numeroase fotografii și videoclipuri care arată incendiul, inclusiv un scurt clip postat pe VK Video, în care se poate vedea din apropiere incendiul și o coloană masivă de fum.

De asemenea, pana de fum poate fi văzută de la o distanță mult mai mare într-o serie de fotografii și videoclipuri distribuite pe Twitter de către canalul de știri independent Perm 36.6.

O înregistrare video a incendiului a fost transmisă pe Twitter și de Anton Gerashchenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne.

Uzinele PJSC Motovilikha se remarcă, potrivit Kommersant, prin faptul că este singura fabrică din Rusia care produce MLRS-uri, echipamente obișnuite pe câmpul de luptă modern, capabile să lanseze rafale rapide de rachete pe distanțe mari.

În decembrie anul trecut, uzina a fost sancționată de Uniunea Europeană (UE) pentru că a furnizat aceste sisteme forțelor armate ruse în timpul invaziei brutale din Ucraina. Kommersant a mai raportat că fabrica se află în procedură de faliment din 2018.

Perm este situat aproape de centrul Rusiei, la aproximativ 1.500 de kilometri est de Moscova. Ca atare, nu este clar cât de probabil este ca incendiul să fi fost potențial cauzat de forțele ucrainene. Numeroase lovituri, atât accidentale, cât și presupus intenționate, au fost raportate în interiorul granițelor Rusiei de la începutul invaziei, pe care Kremlinul le-a pus pe seama Ucrainei. Cu toate acestea, aceste incidente au avut loc mult mai aproape de granița dintre națiunile beligerante.

Expertul european în apărare Rajan Menon, a declarat că atacul se încadrează într-un tipar de incidente suspecte la instalațiile afiliate armatei ruse, dar că nu există dovezi care să sugereze că Ucraina este responsabilă de această dată.

"Acesta este doar unul dintre incendiile misterioase care au avut loc în ultimele săptămâni în Rusia", a scris Menon. "Incendiul din Perm a fost urmat de cel mai recent episod, care a avut loc la un sit industrial din districtul Kystovsky din Nijni Novgorod. În mod inevitabil, s-a speculat dacă aceste incendii sunt rezultatul unor operațiuni secrete ucrainene (în special pentru că unele incendii au avut loc la instalații de producție militară) sau sunt opera unor grupuri de rezistență cuIn Rusia. Nu cunosc nicio dovadă concretă care să indice sau să excludă vreuna dintre cele două variante."

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...