Incendiu Neamţ/Ministrul Sănătăţii: Opt paturi de la ATI au ars complet

Incendiu Neamţ/Ministrul Sănătăţii: Opt paturi de la ATI au ars complet

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în timpul incendiului izbucnit sâmbătă seara la Spitalul Judeţean din Neamţ au ars complet opt paturi de la ATI, iar alte opt, aflate într-un salon alăturat celui în care s-a produs incendiul, pot fi folosite.

"Doar secţia de terapie intensivă. (...) Acolo opt paturi au ars complet. În celelalte opt au fost cei care au fost coborâţi la Primire Urgenţe. Pot fi folosite. În următoarea perioadă dorim evaluarea şi refacerea terapiei intensive. Îi mutăm la etajul trei, unde era cealaltă terapie intensivă care a funcţionat până astăzi şi care are o capacitate de 12 paturi pe ATI", a explicat ministrul Sănătăţii, duminică, la Leţcani.

În incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ au murit 10 persoane aflate în ATI, un medic anestezist a fost rănit. El a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost aduşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID.

Potrivit ministrului Sănătăţii, ceilalţi pacienţi au patologie medie sau uşoară şi sunt internaţi pe secţii. AGERPRES/(A - autor: Daniela Malache, editor: Cătălin Alexandru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...