Incendiul de la catedrala din Nantes - Un bărbat, plasat în custodia poliţiei (procuror)

Incendiul de la catedrala din Nantes - Un bărbat, plasat în custodia poliţiei (procuror)

Un voluntar al diocezei din Nantes a fost luat în custodia poliţiei în cadrul anchetei cu privire la incendiul care a deteriorat catedrala gotică din acest oraş din vestul Franţei, a declarat duminică pentru AFP procurorul Pierre Sennes.

Bărbatul, plasat sâmbătă în custodia poliţiei, "era responsabil pentru închiderea catedralei vineri seara, iar anchetatorii doresc să clarifice anumite elemente din programul acestuia", a precizat Sennes pentru AFP.

De asemenea, anchetatorii vor să vorbească cu bărbatul "despre condiţiile închiderii catedralei", a adăugat procurorul.

Oficialul a subliniat însă că "orice interpretare care ar putea implica această persoană în comiterea faptelor este prematură şi pripită".

Incendiul care a izbucnit sâmbătă în catedrala Saint-Pierre-et-Saint-Paul, un edificiu din secolul al XVI-lea, a distrus vitralii şi opere de artă, inclusiv marea orgă.

El a reînviat amintirile dureroase ale incendiului care a cuprins catedrala Notre-Dame din Paris pe 15 aprilie 2019, chiar dacă de această dată incendiul a fost rapid pus sub control. AGERPRES/ (AS - editor: Ana Bîgu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro