ÎNCEPE! Proteste masive anunțate pentru duminică în București și în peste 20 de mari orașe!

Mai multe organizații civice au anunțat organizarea, duminică seară, a unor proteste masive în Piața Victoriei din București și în marile orașe ale României împotriva intenției PSD de a modifica prin ordonanță de urgență Codul penal.

Manifestații sunt anunțate și în orașe din străinătate.

Sunt anunțate manifestații în București, Vaslui, Giurgiu, Slobozia, Târgoviște, Ploiești, Miercurea Ciuc, Constanța, Pitești, Bacău, Craiova, Botoșani, Slatina, Carei, Bistrița Năsăud, Brăila, Piatra Neamț, Târgu Jiu, Iași, Târgu Mureș, Timișoara, Alba Iulia, Oxford și Dublin.

Organizatorii evenimentelor sunt Rezistența, Insistăm, Reset, Inițiativa România, Acțiunea civică Galați, Declic, Corupția ucide și One vision: Rezist.

Manifestațiile sunt programate să înceapă la ora 18:00.

Un mesaj pentru mobilizare la proteste a transmis, pe Facebook, și filozoful Mihai Șora. ”Dragi șobo, ne vedem la Girafă”, a scris acesta.

Mesajul integral al lui Mihai Șora: 

„Dragi șobo,

ne vedem la Girafă: în această seară și în toate serile în care va fi nevoie. Se anunță o vară încărcată și fierbinte (dacă nu ne-am topit la minus 15 grade, nu vom îngheța la plus 30).

În clipa de față, și noi, și ei stăm sub presiunea aceleiași coordonate: Timpul. Iar, din această încleștare, cum bine ne-a învățat istoria, învingătoare ies, mereu, inteligența, cinstea, lumina. Da, da: lumina de la capătul tunelului (până nu ne vor fura și tunelul).

Dragii mei,
supapele de siguranță nu sunt multe, dar protestele noastre înseamnă enorm.
Vă reamintesc că, nu departe de Girafă, se află punctul cardinal al democrației noastre: măsuța unde strângem semnături pentru FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE.

P.S. Proteste în Statele Unite, proteste în Marea Britanie, proteste în Spania, în Turcia, în România, în Moldova, în Rusia, în Vietnam… Ceva nu este în regulă pe planeta Terra. Vă dați seama? Dacă vin acum extratereștrii, ne facem de toată rușinea.”

Integral apelul la proteste al organizațiilor civice: 

Cod ROȘU de OUG

Invitați cât mai multă lume și distribuiți evenimentul!
Nu plecăm până nu pleacă ei!

SOLIDARITATE! Hai în stradă!

Aceiași actori, același tupeu de borfaș!

Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 și alte zeci și sute de mii ieșiți anul acesta, dublul infractor dorește să “reînvie” fatidica OUG 13.

(Dacă lucrurile se precipita, astăzi sau mâine, suntem pregătiți oricând)

Ce vrea Dragnea acum:
• Impunerea unui prag de 200.000 de euro și scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani.

Codul penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanței de Urgență 13.

Reamintim că Liviu Dragnea a fost condamnat ieri, în primă instanță, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

2 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

3 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

4 VIDEO Utilajele cumpărate de ROMARM din China pentru fabricarea măștilor s-au stricat! Statul român n-a vândut…

5 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing