Începe BALUL! Dragnea a cedat nervos la Antena 3! I-a atacat pe Maior și Coldea dându-se cocoș! Țărane, știi ce te așteaptă, nu?

Începe BALUL! Dragnea a cedat nervos la Antena 3! I-a atacat pe Maior și Coldea dându-se cocoș! Țărane, știi ce te așteaptă, nu?

Începe balul, fraților! Dragnea a cedat nervos la Antena 3! I-a atacat pe Maior și Coldea dându-se cocoș! Țărane, știi ce te așteaptă, nu? Ăia încă n-au vorbit nimic, țărănoi flaușat, doar atât te-au ținut nervii, pârâciosule? Tu nu realizezi că te-ai făcut de cacao deja? Asta spui doar tu. Dar nu spui când făceai pe ospătarul? De ce nu povestești cum ai pârlit porcul în mijlocul Bucureștiului? Crezi că nu știe lumea că tu îi „vândusei” deja postul de la Transporturi lui Vâlcov?

Declarațiile pârâciosului:

Despre Maior

„În 2012, am vorbit cu mai mulţi parlamentari să voteze moţiunea pentru a pica Guvernul Ungureanu.(...) Se vorbea dacă domnul Băsescu îl va numi pe Ponta premier. Am convenit să ne vedem la ora 20.00 să discutăm despre cum va arată voul Guvern. M-a sunat Victor Ponta să ne vedem în seara asta , dar să nu discutăm despre Guvern că e obosit. Mi s-a părut foarte ciudat. Ne-am întâlnit după ce am fost la Cotroceni şi a luat mandatul de la preşedinte. A rămas să ne vedem duminică. Am plecat acasă destul de contrariat. (...) Sâmbătă jucam tenis şi m-a sunat Crin. Mi-a zis: «domnule, aseară nu s-a putut face Guvernul că era oboseală, dar dimineaţă Victor mi-a arătat lista Guvernului. A făcut-o cu tine?» Zic: «nu, n-a făcut-o cu mine, eu am plecat acasă ca şi tine». Mi-a zis Crin: «te-am sunat să-ţi zic pentru că nu mi se pare corect». Ne-am întâlnit duminică. Ponta mi-a dat de înţeles că a făcut în noaptea aia Guvernul cu George Maior şi cu alţii. I-am zis atunci că nu are rost să mai fac parte din proiectul ăsta şi o să stau în banca mea. Familia mea era la o cabană în Valea Prahovei și stabilisem să ne întoarcem luni(...). Pe drum l-a sunat pe George Maior şi mi l-a dat la telefon. Mi-a spus Maior: «Guvernul nu e o chestiune aşa simplă, trebuie să fie oameni verificaţi». I-am spus: «George, iartă-mă, nu sunt de acord cu tine. Nu înțeleg de ce noi mergem şi vorbim cu oamenii, ca de fapt să vedem că noi suntem tranformaţi în păpuşi». I-am spus şi lui Crin. A fost o impunere a lui Ioan Rus la Interne. A fost o foarte mare nervozitate în rândul liderilor din teritoriu, care s-au strâns la partid să mă susţină. Se stabilise ca eu să fiu ministru de Interne şi ei voiau ca eu să fiu ministru de Interne. (...)Maior mi-a zis să nu fiu în Guvern, să mă ocup de partid. Eu i-am zis lui Ponta: «de când e SRI consultantul PSD?» Acestea sunt întâmplările pe care vreau să le zic la Comisia SRI”, a spus Dragnea.

Despre Oprea

„Domnul Oprea a spus că m-a ajutat pe mine să devin președintele interimar al partidului în 2015. Îmi pare rău că s-a dus pe subiectul ăsta. Trebuie să spun ce s-a întâmplat atunci. (...) Era luni, foarte cald. Peste două zile urma comitetul CEX în care membrii trebuiau să aleaga președintele interimar. Domnul Oprea mi-a spus că a înțeles de la statul de drept că Zgonea trebuie să fie numărul unu și eu numărul doi în partid. Mi-a zis : „Eu cu tine o să conducem și Zgonea o să fie așa”. I-am spus: „Nu știu ce ai înțeles tu, dar eu miercuri voi candida și cred că voi fi ales președintele interimar al PSD”. A pus mâna pe telefon și a transmis. Mi-a zis că a vorbit cu domnul Coldea. M-am ridicat și am plecat. Seara eram cu câțiva prieteni, am fost sunat insistent ca să mă întâlnesc cu dumnealui la un restaurant. În separeu era domnul Oprea și cudomnul Zgonea. Ulterior a venit și Marian Oprișan. Mi-a zis că a vorbit la statul de drept și se acceptă ca tu să fii președinte interimar și Zgonea numărului doi. I-am zis: „Nu știu ce ai vorbit și cu cine, nu mai vreau să discutăm subiectul ăsta. Partidul va hotărî miercuri”. Asta a fost discuția despre această speță ridică de domnul Oprea în spațiul public”, a spus Liviu Dragnea, marți seară, la Antena 3.

„Habar n-am dacă la celălalt capăt al firului era domnul Coldea. Asta spune domnul Oprea”, a mai spus Dragnea.

Dragnea susține că înainte de Congresul PSD din 10 martie, Codrin Ștefănescu a avut mai multe întâlniri cu Gabriel Oprea și au încercat să facă jocuri în PSD.

”Știți ce m-a durut foarte tare? Ne-au durut întâlnirile lui Codrin Ștefănescu cu Gabriel Oprea, înainte de Congres, pe mine și pe delegații prezenți la Congres (...) La aceste întâlniri se spune, că încă nu se știe, dar poate vom afla, că se discuta despre cum să se facă, cum să se desfacă în partid, la momentul Congresului”, a mai spus Dragnea.

Dragnea: Cred că există un centru de comandă

„Centrul de comandă pe care încă nu-l știu n-are cum să rămână ascuns la nesfârșit. Se agită cu tot felul de acțiuni. Vom modifica legi și urmărim să fie puse în aplicare. E cea mai simplă și corectă abordare”, a punctat liderul PSD.

Despre numirile la DNA și DIICOT

”Eram în 2013, dacă nu greșesc, în luna aprilie. De obicei coalițiile se întâlneau la primul birou, la Crin Antonescu în birou, la Senat. Luni, pe la 6-7 seara, stăteam la masa cea lungă, în dreapta lui Victor stăteam eu, în stânga Gabi Oprea, Crin stătea în față și la un moment dat Victor a scos o hârtie din buzunar, destul de motolită, pe care erau scrise trei nume: Bica, Kovesi și Nițu. Mi-a zis să vorbim cu doamna Pivniceru și mi-a zis că-mi explică el în biroul de la Ministerul Dezvoltării. Mi-a spus: asta s-a negociat, să fie Bica la DIICOT, Kovesi la DNA și Nițu la Parchetul General. Eu i-am spus că avem o procedură, doamna Pivniceru mersese în toată țara să vorbească cu procurorii și îi încuraja să vină să-și depună candidaturile. Eu l-am întrebat pe Victor de ce trebuie să facem asta, din moment ce avem o procedură. El a spus că așa a negociat George Maior cu Băsescu, parcă a zis și de domna Udrea. L-am întrebat dacă a vorbit și cu Crin, iar el nu a fost de acord.

 Am chemat-o pe doamna Pivniceru la mine la birou și când i-am arătat hârtia, a spus că ea așa ceva nu semnează și a spus că-și dă demisia. I-a spus și lui Crin, iar apoi a demisionat. Cam asta este povestea, pe scurt, cu numirea procurorilor.

Numele le-a dat George Maior, Ponta le-a scris pe hârtie.

Eu abia aștept reacțiile celor implicați și nu numai eu. Mai sunt mulți oameni care vor să vorbească. Abia aștept să văd reacțiile”,  a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a spus că în Comisia de Control a SRI va spune lucruri și mai grave decât cele dezvăluite public.

”Ăsta este genul de întâmplări pe care tot vreau să le spun pe la Comisie. Nu vreau să credeți că zic doar așa (...) La Comisie voi spune lucruri mult mai grave.

Domnule Gâdea, e greu să mă bagi în pușcărie în câteva zile. Nu mă ascund, eu am dat câteva exemple”, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia