Începe procesul pentru terorism împotriva hotelierului a cărui poveste a stat la baza filmului ''Hotel Rwanda''

Începe procesul pentru terorism împotriva hotelierului a cărui poveste a stat la baza filmului ''Hotel Rwanda''

Procesul pentru terorism intentat unui fost hotelier care a salvat sute de oameni în timpul genocidului din Rwanda începe miercuri în capitala ruandeză Kigali, informează dpa.

Paul Rusesabagina a devenit erou după ce a salvat oameni în timpul genocidului din 1994, iar povestea lui a stat la baza unui film realizat la Hollywood, "Hotel Rwanda".

Rusesabagina, critic vechi al preşedintelui Paul Kagame, este acuzat de terorism, printre alte infracţiuni, şi, dacă va fi găsit vinovat, este pasibil de o pedeapsă maximă de 25 de ani de închisoare.

În vârstă de 66 de ani, Rusesabagina, care a trăit mulţi ani în afara Rwandei, susţine că a fost arestat ilegal, răpit în august 2020, fiind victima unei extrădări ilegale.

În septembrie, Paul Rusesabagina a recunoscut că a fost implicat în organizarea unui grup antiguvernamental, dar că nu a susţinut niciodată violenţa.

"Hotel Rwanda" spune povestea unui manager, interpretat de Don Cheadle, care a oferit adăpost în spaţiile hotelului unui număr de peste 1.200 de refugiaţi, salvându-le vieţile.

Pe plan internaţional, Paul Rusesabagina a fost salutat ca un erou, iar în 2005 preşedintele american George W.Bush i-a acordat Medalia Prezidenţială a Libertăţii.

Însă, în ţara sa din estul Africii, această poveste a fost dezminţită de guvern şi de unii supravieţuitori. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina