Incident în faţa parlamentului de la Londra: Niciunul dintre răniţi nu este în pericol de moarte (poliţia)

Incident în faţa parlamentului de la Londra: Niciunul dintre răniţi nu este în pericol de moarte (poliţia)

Niciunul dintre pietonii răniţi în urma incidentului de marţi dimineaţă, când un autoturism a lovit bariera de securitate din faţa parlamentului britanic la Londra, nu a suferit răni grave care să-i pună în pericol viaţa, menţionează poliţia britanică, potrivit AFP şi Reuters.

Poliţia nu a specificat numărul de persoane rănite de vehiculul care a lovit bariera de securitate din faţa parlamentului britanic.

În acelaşi timp, ancheta atacului asupra parlamentului a fost încredinţată Diviziei antiteroriste a Scotland Yard-ului, potrivit AFP.

''Astăzi la ora locală 07:37 (06:37GMT), o maşină a lovit barierele din faţa parlamentului . Şoferul a fost arestat de către poliţiştii aflaţi la faţa locului. Mai mulţi pietoni au fost răniţi'', anunţase anterior poliţia.

Nu este clar dacă acţiunea şoferului a fost sau nu premeditată, conform Reuters.

Staţia de metrou Westminster din apropierea parlamentului a fost închisă.

De fapt, întreaga zonă a fost încercuită de poliţie, potrivit AFP. Străzile adiacente parlamentului din Westminster au fost închise traficului.

Douăsprezece maşini ale poliţiei şi cel puţin trei ambulanţe staţionează în apropiere de clădirea parlamentului, precum şi genişti şi câini de poliţie.

''Arată ca şi cum ar fi un act deliberat'', a relatat o trecătoare, Ewalina Ochab, pentru agenţia britanică de presă Press Association. ''Mergeam de cealaltă parte a străzii când am auzit un zgomot, iar cineva a strigat. M-am întors şi am văzut o maşină gri rulând foarte repede pe lângă bariere, poate chiar pe trotuar'', a spus ea, adăugând că, după ciocnire, şoferul nu a ieşit din maşină.

Regatul Unit a fost lovit în 2017 de un val de atentate, dintre care patru au fost revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic. Atentatele s-au soldat cu un total de 36 de morţi şi 200 de răniţi. Primul dintre ele, la 22 martie, a fost comis tot cu o maşină pe Podul Westminster, care duce spre parlament.

Autorul acelui atentat a lovit mai întâi trecători urcând pe trotuarul podului, după care şi-a încheiat cursa în grilajul instalat în faţa parlamentului. Apoi, agresorul Khaldi Masood (52 de ani) a ieşit din maşină şi a intrat în curtea parlamentului unde l-a înjunghiat mortal pe un poliţist, fiind în cele din urmă împuşcat de poliţie.

De atunci, în faţa parlamentului britanic, precum şi pe trotuarele care duc spre pod au fost instalate bariere de securitate din beton şi oţel. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale