Incident în Golful Persic între o navă militară americană și una iraniană

Incident în Golful Persic între o navă militară americană și una iraniană

O navă de război americană a lansat o rachetă de avertizare în direcția unui vas aparținând Gardienilor Revoluției din Iran care se apropiase periculos de poziția sa, în apele Golfului Persic, a indicat miercuri un purtător de cuvânt militar american citat de AFP.

Distrugătorul USS Mahan "a avut o interacțiune neprofesională" luni cu o navă a Gardienilor Revoluției în timp ce traversa apele internaționale în Golf, a menționat locotenentul Rick Chernitzer, precizând că nu a fost primul incident de acest gen.

Nava iraniană a ajuns la circa 1.000 de metri de UUS Mahan, care a lansat inițial mesaje de avertizare și apoi o rachetă de semnalizare. În cele din urmă, nava iraniană s-a îndepărtat, a relatat purtătorul de cuvânt militar american.

La începutul lui martie, Pentagonul a criticat comportamentul "neprofesional" al navelor militare iraniene, după o serie de incidente survenite în strâmtoarea strategică Ormuz. Washingtonul denunță de altfel cu regularitate "hărțuirea" navelor sale de către cele iraniene. Tensiunile dintre Washington și Teheran s-au intensificat după instalarea la Casa Albă a noului președinte american Donald Trump, în ianuarie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...