INCREDIBIL! Dragnea face pe prostul: Toți s-au grăbit, inclusiv președintele.

INCREDIBIL! Dragnea face pe prostul: Toți s-au grăbit, inclusiv președintele.

Liviu Dragnea a declarat joi ca nu se pronunta deocamdata asupra modificarilor la legile justitiei anuntate de ministrul Tudorel Toader, pentru ca "este vorba doar de niste principii", si considera ca "s-au grabit toti, inclusiv presedintele" Klaus Iohannis, atunci cand au criticat aceste propuneri. Presedintele PSD a spus ca Toader a procedat corect ca nu a publicat proiectul de lege, pentru ca acesta trebuie sa ajunga intai la Consiliul Superior al Magistraturii. Pe de alta parte, Dragnea a declarat ca sustine in continuare, asa cum a afirmat si in trecut, existenta a trei entitati implicate in numirea procurorilor sefi.

"Sincer, nu am inteles impotriva a ce protesteaza. Marea problema, ca am inteles ca foarte multi sunt suparati ca in acest set de principii exista si propunerea ca numirea procurorilor sefi sa nu mai fie facuta de presedinte, ci de CSM. E un punct de vedere, eu n-am fost in strada, cu toate ca si eu am avut acelasi punct de vedere. Eu in toamna am spus ca nu sunt de acord cu proiectul dlui Popescu Tariceanu, sustinand tot ideea ca raman trei entitati pe acest circuit de numire, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma napustesc pe un om care a enuntat niste principii. Este doar inceputul unui proces care nu va fi simplu, un proces legislativ, constitutional si democratic. Eu nu mi-am schimbat viziunea dupa o jumatate de ora dupa ce am vazut conferinta de presa. Mi-am spus un punct de vedere atunci. Niciun ministru nu e robot, oamenii sunt membrii Guvernului, au puncte de vedere, cred in ele, le sustin, le argumenteaza. In perioada urmatoare fiecare trebuie sa spuna argumente si contraargumente, dar intr-un mod civilizat. Noi trebuie sa facem eforturi sa avem capacitatea, in aceasta tara, sa gestionam dezbateri civilizate, nu cu patima si nu aparand interese personale, care practic sunt si temporare", a declarat Dragnea, joi, la Neptun.

"Sincer, nu inteleg ce e cu atata agitatie. Ieri au fost prezentate niste principii, niste propuneri, nici macar nu au aparut proiectele de lege. E cale lunga, am inteles ca o sa le trimita la CSM pentru aviz, dupa care o sa ajunga in Parlament unde o sa se dezbata. Nu trebuie omorat un om pentru ca are niste propuneri, nu e vorba nici de ordonanta, nici de lege promulgata si publicata. Mie mi se pare ca s-au grabit toti, inclusiv presedintele", a spus Dragnea.

Intrebat daca stia ce va anunta ministrul miercuri in conferinta de presa, Dragnea a raspuns ca nu: "Nu stiam, am stat deoparte si bine am facut."

"Eu nu reactionez imediat in situatii de genul asta. Noi vorbim aici de propuneri care vor deveni doar proiecte de legi" a mai spus Dragnea, adaugand ca cei care se exprima deja au o "abordare ori pur personala ori superficiala". "Mai este cale lunga pana cand vor fi adoptate".

"Eu cred ca (ministrul justitiei) a procedat corect, nu cred ca era corect sa prezinte proiectul de lege inainte ca acestea sa ajunga la CSM. cred ca a fost foarte riguros," a mai spus Dragnea, raspunzand unei intrebari din partea jurnalistilor.

"Nu am inteles foarte bine supararea dlui presedinte, este vorba de niste principii, nici nu vreau sa ma pronunt. Eu propun sa fim mai calmi si sa asteptam proiectele de legi. Eu nu dau un cec in alb, astept sa vad proiectele de legi. O sa ne gandim foarte serios. Pe dl ministru il sustin, ii sustin expertiza" a mai spus liderul PSD.

Despre modificarea privind numirea procurorilor sefi DNA si DIICOT prin excluderea presedintelui din procedura, Dragnea a amintit de ceea ce a declarat in trecut, cand a sustinut ca prefera trei entitati implicate in aceasta procedura.

"Noi sustinem tot ideea sa fie trei entitati din numire. Nu mi-am schimbat viziunea" a spus Dragnea.

In luna iunie, in contextul dezbaterii in Parlament al proiectului de lege al lui Calin Popescu-Tariceanu - partenerul de coalitie al lui Dragnea - prin care se propune excluderea presedintelui si ministrului de Justitie din procedurile de numire a conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a procurorilor-sefi, Dragnea a afirmat ca in opinia sa actuala procedura este mai buna, existand trei entitati diferinte implicate. Dragnea a dat de inteles ca senatorii PSD vor respinge, la votul decisiv din Senat, aceasta initiativa.

"Poate ca situatia actuala este mai buna decat situatia propusa. acum sunt trei entitati implicate in aceste numiri si poate acest echilibru intre trei entitati s-ar putea sa fie mai bun. Din punct de vedere politic, punctul meu de vedere, este o procedura care functioneaza de o perioada lunga de timp si, fiind trei entitati publice diferite. s-ar putea ca aceste filtre sa fie bune. Cea mai importanta este calitatea celor care ocupa acele functii,"

"Am mai avut pozitii diferite, dar asta nu inseamna ca nu putem colabora" a mai spus Dragnea, referitor la faptul ca i se opune lui Tariceanu.

Dragnea a facut declaratiile la Neptun, unde se afla pentru o sedinta a Comitetului Executiv National al PSD care va avea loc vineri de la ora 12.00. La sedinta va participa si premierul Mihai Tudose, precum si liderul ALDE Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat Dragnea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia