INCREDIBIL! Tăriceanu, la BBC, ca babele de la Cotroceni: DNA este o instituție CORUPTĂ!

INCREDIBIL! Tăriceanu, la BBC, ca babele de la Cotroceni: DNA este o instituție CORUPTĂ!

Șeful Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, a avut la BBC un discurs identic cu cel al babelor trepanate de la mitingul de la Cotroceni! Tăriceanu respinge, într-un interviu pentru BBC, percepția că protestele din România sunt de fapt un conflict între oficiali corupţi şi o societate care luptă împotriva corupţiei. „DNA şi serviciile de informaţii sunt percepute acum ca instituţii care nu respectă cadrul legal, care sunt corupte ele însele şi folosite ca pârghii importante în lupta politică din România”, a declarat Tăriceanu pentru BBC"The DNA and the intelligence services are now perceived as institutions which are not respecting the legal framework, are corrupt themselves, and are used as important leverage in the political fight in Romania," he told the BBC.

De asemenea, Tăriceanu a recunoscut că acţiunile Guvernului şi modul în care au fost comunicate au fost „stângace”, a dar insistat că au fost bine intenţionate: „Regret să spun asta, dar sistemul judiciar din România nu este independent, iar aceasta este clar problema care trebuie să fie abordată în viitor”.

Nu în ultimul rând, Tăriceanu a declarat că justiția din România nu este independentă și a vorbit despre abuzurile și corupția procurorilor DNA.

„DNA şi servciile de informaţii sunt percepute acum ca instituţii care nu respectă cadrul legal, care sunt corupte ele însele şi folosite ca pârghii importante în lupta politică din România”, a declarat Tăriceanu pentru BBC.

Argumentul său este opus în mod dramatic celui al Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA, care a insistat sâmbătă, într-un interviu pentru BBC, că sistemul judiciar este independent şi că direcţia a urmărit membri ai guvernului şi opozanţi deopotrivă, scrie Nick Thorpe.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei