INCREDIBIL! Uite ce povestește o jurnalistă, soția directorului medical de la SJU Călărași, despre accidentul de pe A2!

INCREDIBIL! Uite ce povestește o jurnalistă, soția directorului medical de la SJU Călărași, despre accidentul de pe A2!

Reputatul chirurg și conferențiar universitar Laurențiu Belușică este din această vară director medical al Spitalului din Călărași. Astăzi acesta a mobilizat echipele de personal medical pentru a primi răniții de la accidentul de pe A2 dar la fața locului s-a luat decizia inexplicabilă ca 13 răniți să fie trimiși la Spitalul Lehliu unde blocul operator este închis în weekend iar la Călărași să ajungă doar un rănit. Citește relatarea jurnalistei Simona Vlădică:

„Astazi am trait clipe de maxima tensiune si ingrijorare, dupa ce un teribil accident rutier s-a produs pe autostrada A2.

Sotul meu, directorul medical al Spitalului Judetean din Calarasi, Laurentiu Belusica, s-a mobilizat imediat dupa ce a fost anuntat DE LA SPITAL (nu din alta parte) de producerea accidentului (adica la cateva minute). A dat zeci de telefoane, imediat, pentru a se asigura ca Spitalul din Calarasi este pregatit pentru a primi ranitii. A chemat medici si personal medical de acasa, s-a asigurat ca exista tot ce trebui pentru ingrijirea oamenilor.

Totul era pregatit, iar spitalul in asteptare…

In tot acest timp, am aflat de la televizor, ca prefectul judetului Calarasi se afla la fata locului. Prefectul era la locul accidentului, dar era DEGEABA, oameni buni, pentru ca nu a pus mana pe telefon sa-l sune si sa comunice cu directorul medical al spitalului, asa cum, eu consider, ca era NORMAL. De ce, domnule prefect, ati mers pe teren daca habar nu aveti ce sa faceti in asemenea situatii? Sunteti in campanie si vreti sa va vada lumea? Nu-I nimic, am gasit cu greu numarul prefectului si l-a sunat sotul meu. Asa a aflat de la prefect ca nu exista victime trimise la spitalul din Calarasi. Numai ca, SURPRIZA, un telefon primit imediat de la UPU Calarasi, tocmai il anunta pe directorul medical Laurentiu Belusica: “in fata avem un ranit”.
Oameni buni, cat timp mai trebuie sa treaca, cati oameni sa mai moara pentru ca in functiile cheie sa fie numiti profesionisti, nu oameni care HABAR NU AU CE SA FACA acolo unde au fost pusi!?
Punctul 2. Regulamentul zice ca ranitii se duc la cel mai apropiat spital de urgenta. Totul bun pana aici, numai ca, in cazul de fata, cel mai apropiat spital DE URGENTA este spitalul din Lehliu. Dar acest spital de urgenta este “de urgenta” numai cu numele, caci in weekend blocul operator este INCHIS. Da, oameni buni, e inchis, iar acolo sunt 13 raniti!!! Cu toate acestea, la spitalul din Lehliu, desi era un singur medic de garda pe sectia de chirurgie, acesta s-a descurcat foarte bine, ca un profesionist, facand manevrele necesare pentru salvarea ranitilor. Acest medic a acordat primul ajutor in conditii foarte bune! Slava Domnului ca avem medici pregatiti care, FARA SUSTINERE, fac fata unor asemenea situatii de urgenta.

Voi, fosti si actuali ministrii ai sanatatii, ce naiba ati pazit? De ce spitalele de urgenta NU SUNT DE URGENTA? De ce nu ati investit in spitale CU CAP? De ce nu ati facut atata vreme SPITALELE DE URGENTA COMPLET FUNCTIONALE ? Spitalele mici nu au putut si nici nu pot face fata vreodata unor astfel de situatii decat cu mare dificultate si bazandu-se numai pe devotamentul si orientarea practica a unor medici dedicati. Spitalele mici trebuie transformate si dotate pentru a putea functiona ca CENTRE DE DIAGNOSTIC SI TRATAMENT in conditii obisnuite, iar in caz de calamitati, sa fie capabile sa acorde asistenta medicala de urgenta.
Daca erau mamele voastre printre victime, domnilor politicieni care acordati finantari dupa criterii politice si nu dupa necesitatile oamenilor din comuna sau orasul X ce faceati acum? Daca erau copiii vostri prinsi intre fiare ? Va spun eu: v-ati fi agitat, DESIGUR!!!

Sunt profund revoltata de nepasarea unora si de tupeul altora. Dumneavoastra, cei care ati condus Consiliului Judetean Calarasi atata vreme, DE CE nu ati facut, in toti acesti ani, tot ce trebuia cu spitalele din judetul Calarasi, cand stiti prea bine (sau ar trebui sa stiti!!!) ca avem o autostrada care trece prin judetul Calarasi unde se poate intampla oricand, orice???”,  a scris jurnalista Simona Vlădică, pe contul său de Facebook. Simona Vlădică este soția conferențiarului Laurențiu Belușică, director medical din vara acestui an la Spitalul din Călărași. 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...