INCREDIBIL! Viktor Orban, prietenul lui Dragnea, îi arată premierului Poloniei harta Ungariei Mari, din care face parte şi Transilvania

INCREDIBIL! Viktor Orban, prietenul lui Dragnea, îi arată premierului Poloniei harta Ungariei Mari, din care face parte şi Transilvania

O fotografie postată de premierul maghiar Viktor Orban, prietenul lui Dragnea, pe contul său de Facebook îl înfăţişează pe acesta în timp ce îi arată premierului Poloniei o hartă a Ungariei Mari, când Transilvania era anexată de statul maghiar. Fotografia a fost postată pe 6 aprilie. Ea aminteşte de un episod similar, când Vladimir Putin i-a dat cadou preşedintelui moldovean Igor Dodon o hartă a Moldovei Mari.

În fotografie se vede cum Orban îi arată lui Mateusz Morawiecki, omologul său polonez, harta Ungariei Mari. Momentul este unul controversat, dată fiind strategia asumată public de Orban pentru reîntregirea naţiunii maghiare din întreaga regiune, scrie G4Media.ro.

Statul maghiar se pregăteşte să întâmpine 2020, anul în care comemorează centenarul Tratatului de la Trianon, cu investiţii uriaşe în comunităţile maghiare din afara graniţelor. Guvernul de la Budapesta investeşte în educaţia, spiritualitatea şi în economia comunităţilor maghiare din România, Serbia, Ucraina şi Slovacia şi este într-un proces accelerat de acordare a cetăţeniei maghiare.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

3 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

4 De citit!

5 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!