INCREDIBIL/Cioloș: Am constatat cu surprindere că NU AVEM un LABORATOR ACREDITAT în România pentru a testa calitatea dezinfectanților

Premierul Dacian Cioloș a anunțat marți că, în urma discuției cu ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, pe tema dezinfectanților folosiți în spitale, a constatat, ''cu surprindere'', că în România nu există un laborator acreditat care să testeze aceste substanțe.

* Cioloș: Am cerut ministrului Sănătății urgentarea clarificării problemei în cazul dezinfectanților din spitale

"Din discuția pe care am avut-o (cu ministrul Sănătății — n.r.), am constatat cu surprindere că nu avem niciun laborator acreditat în România care să poată să facă în mod formal și oficial astfel de teste și, din păcate, Ministerul Sănătății nu poate să ia decizii fără un control sau fără rezultate din partea unui laborator acreditat. I-am cerut domnului ministru să ia cât mai rapid măsurile pentru a avea astfel de analize făcute de un laborator acreditat și să informeze opinia publică despre toate măsurile pe care le dispune", a spus Cioloș, la Cercul Militar, înainte de participarea la un eveniment.

Premierul a anunțat, de asemenea, că ministrul Cadariu va prezenta miercuri, într-o conferință de presă, rezultatele "verificării de sanitație" ale unui prim control efectuat de minister.

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a dispus marți Corpului de Control efectuarea unei anchete în ceea ce privește contractele de achiziții încheiate de Institutul Oncologic București cu firma producătoare a dezinfectanților în cauză, dar și cu alți agenți economici care pot avea legatură cu ancheta în cazul biocidelor.

Potrivit MS, rezultatele anchetei Corpului de Control vor fi transmise Parchetului General. AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

2 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

3 VIDEO Domeniul „Mama sunt eu” / Așa ne-a furat PSD, pe față, rânjind în batjocură!

4 Pinochio s-a întors! Ponta a cerut 3 ministere la negocierile cu Orban! Cel mai important: Apărarea!

5 Priviți, oameni buni! Da, Dăncilă este încălțată de o biată sclavă de pe plantațiile PSD! Vaca asta s-o crede …

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante