INCREDIBIL/JAVRA de Tăriceanu N-A FOST la Deveselu! Cu RUSUL s-a PUPAT în BOT!

INCREDIBIL/JAVRA de Tăriceanu N-A FOST la Deveselu! Cu RUSUL s-a PUPAT în BOT!

Javra de Tăriceanu a făcut ce-a făcut și le-a întors spatele, ostentativ, americanilor! Și nu s-a dus la Deveselu! Crezând, dobitocul, că românii au uitat că l-a chemat, tot ostentativ, împotriva tuturor normelor de bun-simț diplomatic, pe președintele Dumei Rusiei în Parlamentul României! Când toată Europa le bloca rușilor accesul la vizibilitate! Javra de a declarat joi că inaugurarea oficială a sistemului defensiv Aegis Shore din baza de la Deveselu este un eveniment major, care marchează contribuția activă a României la acțiunile NATO, dar a precizat că și-a anulat participarea la acest eveniment din cauza faptului că organizarea lui "desconsideră flagrant poziția Senatului în ordinea constituțională a României".

"Inaugurarea oficială a sistemului defensiv Aegis Shore Romania din baza de la Deveselu este un eveniment major, care marchează fără echivoc contribuția activă a României la strategia și acțiunile concrete ale NATO, cât și contribuția loială a țării noastre la Parteneriatul Strategic cu SUA. În aceste condiții, am considerat necesar ca Senatul României să fie reprezentat la acest eveniment la cel mai înalt nivel și, ca urmare, am onorat invitația primită de la organizatorii americani, care au colaborat în elaborarea programului cu MApN. Constatând că organizarea și programul evenimentelor realizate de Guvern și Ambasada SUA desconsideră flagrant poziția Senatului, în ordinea constituțională a României, cât și rolul Parlamentului în elaborarea și legiferarea politicii externe și de apărare, am luat hotărârea, cu părere de rău, să-mi anulez participarea la festivitățile de astăzi", a susținut Tăriceanu, potrivit unui comunicat transmis presei. 

Uite ce spunea despre prezența președintelui Dumei Rusiei, la invitația sa expresă, în Parlamentul României/19 decembrie 2015 

Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit aseară, la B1 tv, despre invitarea în Senat a președintelui Dumei de stat a Rusiei, Serghei Narîșkin, care figurează pe lista de oficiali ruși care au interdicție în Uniunea Europeană. Prezența lui Narîșkin în România stârnit numeroase critici. Potrivit unor surse de la Cotroceni, și președintele Klaus Iohannis și-a exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că nu a fost consultat înainte ca oficialul rus să fie invitat în țara noastră.

”Domnul Narîșkin nu a fost invitatul Senatului României sau al lui Călin Popescu Tăriceanu. La București a avut loc Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră, din care fac parte 12 țări, printre care și Rusia. Îmi închipui foarte greu cum s-ar putea face cooperarea la Marea Neagră fără Rusia. Înainte de venirea domnului Narîșkin, care reprezenta Duma de Stat, evident că am avut un schimb de scrisori cu Ministerul Afacerilor Externe, cunoscând restricțiile pe care le aveau unii oficiali ruși în UE. Având în vedere că era o reuniune la nivel internațional, UE, care a fost consultată, a acceptat această participare. Ea nu s-a făcut desconsiderând aceste restricții”, a explicat Tăriceanu, potrivit B1 Tv. 

”Din punct de vedere politic, mi se pare că România nu este în stare să își mențină echilibrul și să își vadă interesele și se pliază într-un mod școlăresc la punctele de vedere ale altora. În formatele acestea de cooperare multiplă, te poți întâlni și cu țări cu care poate nu ai cele mai bune relații, dar există interesul de a se păstra o minimă comunicare. Când SUA au interesul să discute cu Rusia niște chestiuni bilaterale sau de politică internațională, am văzut că se întâlnește secretarul de stat american John Kerry cu Serghei Lavrov și nu sare nimeni în sus să facă caz de chestia asta, din contră e normal să detensioneze situațiile, să găsească soluții. Și altfel decât prin dialog nu se poate face acest lucru”, a mai spus șeful Senatului. 

”Mi se pare nepotrivit ca România să devină din acest punct de vedere mai radicală decât ar trebui să fie. Noi nu am avut o întâlnire bilateră. Rusia urma să preia președinția Adunării Parlamentare, de la România. În acest cadru, țara care preia președinția e prezentă ca să preia documentele necesare”, a mai explicat Tăriceanu. 
Comentariile sunt de prisos...


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”