INCREDIBIL/Vom PLĂTI NOI pentru PALATUL și SERVITORII „Tiribombelor Regale”?

INCREDIBIL/Vom PLĂTI NOI pentru PALATUL și SERVITORII „Tiribombelor Regale”?

În timp ce în grotele politicii românești penalii pregătesc declanșarea unui război pe viață și pe moarte cu instituțiile anticorupție, protipendada noii Puteri se joacă de-a regalitatea. N-avem bani să mărim salariile medicilor și profesorilor dar mai nou ni se rupe sufletul de membrii Casei Regale. Profesorul de Ştiinte Politice de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Alexandru Muraru, fratele geamăn al consilierului prezidențial Andrei Muraru, spune că elita politică și demnitarii României trebuie să ia o decizie majoră. România are nevoie de o casă regală instituționalizată, spune cercetătorul care crede că e nevoie de o lege specială. 

"A privi astăzi Casa Regală a României ca o instituție integrată simbolic în sistemul instituțional românesc este o anticipare firească, la 15 ani de la revenirea definitivă a familiei regale în țară și la 25 de ani de la prăbușirea comunismului. Polemicile purtate în jurul acestui subiect, timp de un sfert de secol, au făcut ca așteptările să fie uneori prea mari, iar alteori depășite de realități. (...)
Susținerea și simpatia de care se bucură astăzi ultimul rege al românilor, Custodele Coroanei și ceilalți membri ai Familiei Regale fac invidioși până și pe cei mai optimiști observatori ai anilor `90., scrie profesorul recent într-un articol publicat în  Revista Sinteza.

După cum se știe custodele coroanei este Margareta iar „ceilalți membri” au rămas Radu Duda că restul cu sânge regal au fost excluși.

Casa Regală nu are personalitate juridică proprie.

Muraru mai subliniază că „Relațiile cu alte instituții sau organizații, reprezentarea externă, sediul, numărul colaboratorilor și un aparat propriu sunt chestiuni care nu trebuie nici evitate și nici încărcate de o polemică politicianistă.”
Totodată Palatul Elisabeta este acordat fostului rege Mihai pe durata vieții. Cum acesta nu se simte prea bine, Duda și cu Margareta se văd puși în situația să scoată bănuți din moștenire să-și plătească locuință în București. Cum așa, ei, prinții?

Tupeul lui Muraru este nemărginit: „Doar prin generozitatea Majestății Sale acest imobil a fost pus la dispoziția familiei sale și a colaboratorilor pentru a servi drept sediu pentru angajamentele publice și evenimentele ceremoniale cu rol statal. Nici un alt fost șef de stat român nu a făcut acest gest cu locuința dată spre folosință privată.”

Serios? Dar ce interesează pe noi de familia celui care a abdicat lăsând România pradă comuniștilor?

Citiți AICI  cum  deși putea să refuze, regele Mihai a aprobat legea pentru confiscarea aurului și valutei în 1947, lege care a băgat mii de români la temniță și AICI  despre documentul din Arhivele Naționale care atestă că  Regele Mihai s-a înțeles cu comuniștii să abdice și nu a fost forțat.  Alexandru Panait/Curentul






Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”