Incredibilele dezvăluiri ale unui general polonez, fost comandant strategic adjunct al NATO

Incredibilele dezvăluiri ale unui general polonez, fost comandant strategic adjunct al NATO

„Trupele speciale ucrainene au fost antrenate deja din 2016 de trupele speciale ale NATO. Obiectivul a fost cel de a crea o mișcare de partizani: se conştientiza puternic că, mai devreme sau mai târziu va avea loc o invazie a Rusiei”, dezvăluie Mieczyslaw Biniek, generalul polonez care a fost comandant strategic adjunct al NATO și care a luptat alături de americani în Irak, Afganistan și Siria, într-un interviu acordat publicaţiei italiene La Repubblica .

Generalul Mieczyslaw BiniekFoto: Facebook - Mieczyslaw Biniek

„Nu pot intra în detalii”, a spus Biniek, „dar unul dintre multele antrenamente a avut ca temă chiar „Operațiuni secrete în teritoriile ocupate”

Ce spune generalul Biniek:

  • Specialiștii NATO „au ascuns peste tot staţii radio, muniție, explozibili”, i-au învățat pe ucraineni „cum să se miște, să se organizeze, cum să comunice”.
  • Oamenii de la Kiev „au fost instruiți cu cele mai moderne mijloace de luptă, riguros defensive: obuziere, sisteme antiaeriene și antirachetă. Și una dintre baze a fost, de exemplu, la Yavorov, lângă Liov, care nu întamplător a fost bombardată de ruși în primăvară”.
  • NATO, conform reconstrucției lui Biniek, a creat celule partizane 'adormite' „ascunse printre civili. De aceea ucrainenii au fost atât de pregătiți, atât de eficienți.
  • Și nu doar acolo. La Novofedorivka, baza aeriană din Crimeea, au existat doar două momente posibile pentru a lovi atat avioanele cat și piloții şi au atacat într-unul dintre aceste intervale. Cineva le-a dat informația în timp real: un partizan.
  • De asemenea NATO i-a învățat pe ucraineni să folosească „Battlefield Management System”, BMS, o metodă de a integra spioni, sateliți și alte mijloace de comunicare și de a lovi ținte în timp real”.
  • Aşa se explică, conchide generalul polonez Biniek, de ce ucrainenii „i-au ucis, de exemplu, la începutul războiului pe toți acei generali ruși”, citează Rador.

Biniek este optimist: Ucrainenii i-au lăsat pe ruși să plece din Herson pentru a nu bloca procesul de pace

Generalul polonez se declară optimist în privința unor viitoare negocieri care ar trebui să conducă la un acord de pace.

El spune că genralul rus Gherasimov și comandantul american Muller comunică.

„Și, da, cred că se întâmplă ceva, în culise. Gândiți-vă la retragerea de la Herson: 25.000 de soldați ruși, pe punctul de a fi exterminați, au fost evacuați în trei zile și două nopți. Doar prin trecerea podului Antonovski și a două poduri militare construite de ei peste Nipru. Ar fi putut (n.r. trupele ucrainene) să le distrugă în orice moment, erau o țintă ușoară. În schimb, acest lucru nu s-a întâmplat. Cred că este un simptom faptul că Biden a vorbit cu Zelensky, care i-a spus: Lasă-i să plece, nu bloca calea pentru viitoarele negocieri”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...