India: Cel puţin 70 de persoane, prinse sub dărâmături după prăbuşirea unui imobil în vestul ţării

India: Cel puţin 70 de persoane, prinse sub dărâmături după prăbuşirea unui imobil în vestul ţării

Cel puţin 70 de persoane ar putea fi prinse sub dărâmături în urma prăbuşirii unui imobil cu cinci etaje, luni seara, în oraşul Mahad, din vestul Indiei, a anunţat poliţia, citată de AFP.

''Cincisprezece persoane rănite au fost salvate şi transportate la spital'', a adăugat poliţia din Mahad, oraş situat la 120 kilometri sud de metropola Mumbai.

Clădirea avea 47 de apartamente. Potrivit Reuters, care citează reprezentanţi ai poliţiei, numărul persoanelor care se aflau în clădire în momentul prăbuşirii este de cel puţin 90.

Cauzele incidentului nu au fost deocamdată stabilite, dar prăbuşirile de clădiri sunt frecvente în India în timpul sezonului musonic (iunie-septembrie). Ploile torenţiale erodează fundaţiile clădirilor şi le fragilizează.

La locul incidentului s-au deplasat echipe de salvare, indică un comunicat al Forţei indiene de răspuns la catastrofe.

Musonul are un rol esenţial în agricultura Asiei, dar poate cauza numeroase decese şi pagube materiale pe scară largă, printre care inundaţii şi prăbuşiri de imobile. În 2020, sezonul musonic a dus la moartea a aproximativ 1.200 de persoane, dintre care 800 numai în India.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...