India: Naţionaliştii hinduşi ai premierului Modi revendică victoria în alegerile legislative

India: Naţionaliştii hinduşi ai premierului Modi revendică victoria în alegerile legislative

Responsabilii naţionalişti hinduşi aflaţi la putere în India au revendicat joi victoria în alegerile legislative, după ce primele tendinţe ale numărării voturilor au indicat un mare avans al acestora asupra rivalilor lor, transmite AFP.

'India învinge din nou!', a scris pe Twitter premierul în funcţie, Narendra Modi, care vizează un nou mandat în fruntea guvernului acestei ţări cu 1,3 miliarde de locuitori.

'Această mare victorie este victoria încrederii poporului în cinci ani de conducere progresistă şi puternică a prim-ministrului Modi', a transmis pe aceeaşi reţea Amit Shah, preşedintele Partidului Bharatiya Janata (BJP) şi cel mai apropiat colaborator al omului forte al Indiei.

Potrivit comisiei electorale, la ora locală 14:45 (09:15 GMT), BJP se plasa în frunte după numărarea voturilor în 299 de circumscripţii pentru 542 de locuri în camera inferioară a parlamentului.

Dacă tendinţele se vor confirma, viitorul legislativ va fi dominat covârşitor de naţionaliştii hinduşi, care ar putea chiar forma singuri majoritatea parlamentară de 272 de locuri, o situaţie puţin obişnuită în istoria politică a Indiei, în care mai frecvente au fost coaliţiile largi.

În schimb, Partidul Congresului, principala formaţiune de opoziţie, conducea doar în 50 de circumscripţii electorale.

Deocamdată nu a fost atribuit niciun mandat în mod oficial. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Interesante amănunte...

3 Imagini care dau fiori soldaților ruși

4 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

5 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....