India: Nou record de peste 400.000 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore

India: Nou record de peste 400.000 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore

India a înregistrat sâmbătă peste 400.000 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, o premieră mondială, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

Circa 401.993 de noi infecţii au fost înregistrate, ridicând bilanţul total al îmbolnăvirilor în această ţară la peste 19,1 milioane. Numărul deceselor asociate COVID-19 din ultimele 24 de ore s-a ridicat la 3.523, la un bilanţ total de 211.853 de morţi.

Numeroşi experţi estimează că cifrele reale sunt mult mai ridicate din cauza testelor insuficiente şi a unei înregistrări inexacte a cauzei decesului.

Autorităţile indiene au relaxat restricţiile pentru majoritatea activităţilor la începutul anului, atunci când numărul de contaminări scăzuse la sub 10.000 pe zi.

Adunările religioase în masă, precum Kumbh Mela, care atrag milioane de pelerini hinduşi, precum şi adunările politice, au fost autorizate, chiar şi atunci când numărul de cazuri a început să crească puternic la sfârşitul lui martie.

Numai în luna aprilie, India a depistat şapte milioane de noi infecţii. Gradul de contagiere raportat la întregul populaţiei rămâne totuşi relativ scăzut comparativ cu multe alte ţări, notează AFP.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...