India raportează 2000 de noi morţi de COVID-19 și închide oraşul Chennai

India raportează 2000 de noi morţi de COVID-19 și închide oraşul Chennai

India a raportat cel mai mare salt al numărului de decese cauzate de COVD-19,. boala cauzată de virusul Wuhan, până în present - adăugând peste 2.000 de victime miercuri la un total de 11.903 de morţi, relatează  Epoch Times .

Creşterea a apărut după ce două state indiene şi-au revizuit numărul de decese şi au inclus 1.672 de victime nedeclarate. Dintre cele 2.003 de decese nou adăugate, 331 au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Al doilea cel mai populat stat din India, Maharashtra, şi-a revizuit numărul de 862 până la 3.165 din cauza unor „discrepanţe” nespecificate, au raportat punctele de informare locale. Capitala Indiei, Delhi, a înregistrat un salt record de peste 400 de morţi, ducând totalul la peste 1.800.

Ministerul Sănătăţii din India a raportat miercuri 10.974 de noi cazuri de virus Wuhan ajungând la un total de 354.065. În prezent, există un total de 155.227 de cazuri active, în timp ce 186.934 de persoane s-au recuperat după virusul extrem de contagios.

India a raportat aproximativ 10.000 de noi infecţii şi peste 300 de decese în fiecare zi în ultimele două săptămâni. Decesele neraportate anterior au determinat ca rata mortalităţii Indiei să varieze de la 2,9% la 3,4%. Cu toate acestea, rata mortalităţii pentru virusul Wuhan rămâne un subiect extrem de controversat din cauza numărului necunoscut de purtători asimptomatici şi a persoanelor care fac o formă uşoară a bolii.

Experţii în domeniul sănătăţii au avertizat că India publică statistici eronate, deoarece diferite state au folosit criterii diferite pentru numărarea îmbolnăvirilor. Ca şi în alte părţi, se consideră că numărul real al îmbolnăvirilor este mai mare, deoarece testele rămân limitate.

Pandemia loveşte cu greu zonele dens populate ale Indiei şi, ca urmare a creşterii mari în cazurile de COVID-19 din Chennai şi în anumite părţi ale statului vecin Chengalpattu, ministrul Edappadi K. Palaniswami a anunţat luni o „închidere completă” de 12 zile, conform publicaţiei Hindu.

Noile reguli de limitare a restricţiilor vor intra în vigoare începând cu 19 iunie şi vor dura până pe 30 iunie. Aprovizionarea şi anumite servicii esenţiale, cum ar fi magazinele alimentare şi benzinăriile vor avea voie să funcţioneze între 6:00 şi 14:00. prin menţinerea normelor de distanţare fizică, au spus oficialii.

În urma ştirilor despre explozia focarului pandemiei COVID-19 în India, Germania i-a avertizat pe cetăţenii săi să ia în considerare părăsirea ţării din cauza riscurilor tot mai mari pentru sănătate, a raportat Daily Sabah.

Ministrul Afacerilor Externe din Germania a transmis un mesaj recomandând resortisanţilor germani şi familiilor lor să „ia în considerare în mod serios dacă are sens întoarcerea temporară în Germania sau în altă ţară cu un sistem de asistenţă medicală asigurată”.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!