India va lansa în ianuarie 31 de sateliţi în cadrul unei singure misiuni

India va lansa în ianuarie 31 de sateliţi în cadrul unei singure misiuni

Organizaţia indiană pentru cercetare spaţială (ISRO) a anunţat că va lansa luna viitoare un număr de 31 de sateliţi în cadrul unei singure misiuni, informează sâmbătă Xinhua citând postul naţional de radio All India Radio (AIR).

''Această misiune va fi prima misiune a (rachetei) Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV) după lansarea eşuată a satelitului IRNSS-1H pentru sistemul de navigaţie, în luna august a acestui an. Principala încărcătură a misiunii va fi satelitul indian Cartosat-2 de monitorizare a Pământului'', a anunţat AIR citând un reprezentent al ISRO.

Sateliţii vor fi lansaţi la 10 ianuarie 2018, conform sursei citate.

Misiunea va cuprinde o combinaţie de 28 de nanosateliţi din mai multe ţări străine printre care se numără Finlanda şi Statele Unite, un satelit micro şi unul nano din India, alături de satelitul Cartosat.

Lansarea va avea loc de la portul spaţial Sriharikota, situat în statul Andhra Pradesh.

În luna august a acestui an, eforturile de lansare a satelitului navigaţional IRNSS-1H, cel de-al optulea din cadrul Sistemului Indian de Navigaţie prin Satelit (Indian Navigation Satellite System - IRNSS), s-au soldat cu un eşec. Misiunea a fost declarată eşuată la câteva minute după ce televiziunile au difuzat imagini cu ridicarea rachetei de pe rampa de lansare. Satelitul de navigaţie IRNSS-H1 a beneficiat de o decolare normală de la Centrul Spaţial, fiind transportat de o rachetă din gama PSLV, însă scutul său termic nu a reuşit să se desprindă în cea de-a patra etapă a lansării, după cum a precizat la acea vreme Kiran Kumar, directorul ISRO.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...