Indian prins în vama Nădlac II cu carte de identitate falsă, pentru care ar fi plătit 3.000 de euro

Indian prins în vama Nădlac II cu carte de identitate falsă, pentru care ar fi plătit 3.000 de euro

Un indian a fost prins în timp ce încerca să iasă din țară prin vama Nădlac II cu o carte de identitate falsă, pentru care ar fi plătit 3.000 de euro, informează un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit surse citate, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II — Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieși din țară, călătorind ca pasager într-un mijloc de transport internațional, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autoritățile din România.

"Cu ocazia verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au constatat că documentul prezentat este fals, neîndeplinind condițiile de formă și de fond ale unui document autentic, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul poliției de frontieră, pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este cetățean din India, în vârstă de 20 de ani, Singh G. Tânărul a declarat că a obținut documentul fals de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște în schimbul sumei de 3.000 euro. A recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă la mama sa în Germania și nu poseda o viză valabilă pentru Spațiul Schengen", precizează sursa citată.

Cetățeanul indian este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și fals privind identitatea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...