Indicele Dow Jones al Bursei de la New York a depășit pentru prima dată 19.000 puncte

Indicele Dow Jones al Bursei de la New York a depășit pentru prima dată 19.000 puncte

Toți cei trei indici ai Bursei de pe Wall Street au înregistrat în timpul ședinței de marți valori record, indicele Dow Jones ajungând la valoarea de 19.002,16 puncte, fiind pentru prima dată în istorie când atinge pragul de 19.000 puncte, transmite Reuters.

Investitorii sunt entuziasmați după ce președintele ales Donald Trump a promis reduceri de taxe, majorarea cheltuielilor pentru proiectele de infrastructură și reglementări mai simple în industria bancară și îngrijirea sănătății.

Indicele Standard and Poor's 500 s-a apreciat cu 0,19%, ajungând la valoarea de 2.202,38 puncte, în timp ce indicele Nasdaq s-a apreciat cu 0,37%, ajungând la valoarea de 5.392,26 puncte.

"Optimismul revine pe piețe datorită posibilei adoptări de stimulente fiscale, majorări de cheltuieli în infrastructură și reduceri de taxe, ceea ce a sporit încrederea investitorilor și a consumatorilor", a afirmat analistul Robert Pavlik, de la Boston Private Wealth în New York.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...